Volkswagen-medewerkers starten praktijktest met 150 ID.3’s

dinsdag 23 juni, 2020 Photo

De komst van Volkswagens elektrische ID.3, de auto die moet uitgroeien tot de elektrische kaskraker van het concern, gaat niet bepaald volgens plan. De auto wordt geplaagd door allerhande (technische) problemen en corona hielp ook niet bepaald mee. In september moet de auto nu in de showroom staan. Maar eerst gaan 150 eigen VW-medewerkers de auto in de praktijk testen.

De 150 VW’ers gaan de ID.3’s testen op dagelijkse bruikbaarheid, voordat de levering begin september officieel start. “De uitgebreide rijgegevens zijn in aanloop naar de Europese marktintroductie van de ID.3 zeer waardevol voor ons en bieden verdere mogelijkheden voor optimalisatie,” aldus Thomas Ulbrich, bestuurslid van Volkswagen voor e-mobiliteit. “Daarbij komt nog de zeer persoonlijke feedback van onze medewerkers. Dat betekent dat ons team ook actief meewerkt aan de verdere ontwikkeling van de technologie en de elektrische auto’s.”

Bij de VW-fabrieken in Zwickau, Chemnitz en Dresden werd een ‘lucky draw’ gehouden om de vrijwillige testers te selecteren. De testauto’s beschikken nog niet over de definitieve softwarestatus – het heikele punt van de auto. Ze zullen tijdens de testfase regelmatig worden geüpdatet.

Miljarden investeren in e-mobiliteit

De levering van de tot 30.000 exemplaren gelimiteerde ID.3 1ST start dus in september. In het kader van zijn elektro-offensief is het merk Volkswagen van plan om tegen 2022 elektrische auto’s aan te bieden in alle belangrijke autosegmenten. De Volkswagen Groep wil de komende jaren wereldwijd marktleider worden op het gebied van e-mobiliteit en investeert tot 2024 daarom 33 miljard euro in de merken van het concern, waarvan alleen al 11 miljard euro is bestemd voor het merk Volkswagen. Het merk Volkswagen verwacht rond 2025 zo’n 1,5 miljoen elektrische auto’s te hebben geproduceerd. De lange-termijndoelstelling – richting 2050 – is de realisatie van een volledig CO2-neutraal modellengamma.

De productie van het volgende model van de ID-family, de volledig elektrische ID.4 SUV, start dit jaar in Zwickau. Net als de ID.3 zal ook de ID.4 met een neutrale CO2-balans worden geproduceerd en worden overgedragen aan klanten die een klimaatneutrale footprint wensen.

Dit wordt de tweede telg van Volkswagens ID.Familie: de ID.4

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volkswagen, Volkswagen ID.3