Hyundai Kona krijgt haaienneus

woensdag 26 augustus, 2020 Photo

Hyundai laat een eerste glimp zien van de gefacelifte Kona (benzine en hybride) en Kona in N Line-uitvoering. Hij krijgt een op een haaienneus geïnspireerd front, meldt de importeur. Het benzinemodel  verschijnt nog dit jaar, maar de facelift van de volledig elektrische Kona komt pas volgend jaar.

De haaienneus moet de auto een slanker uiterlijk geven terwijl de nieuw ontworpen dagrijverlichting moet zorgen voor een meer hightech en verfijnde uitstraling. Anders zijn ook de stoere bumper en beschermplaat aan de voorzijde.

De benzine-uitvoering van de KONA verschijnt later dit jaar in de showroom. De verwachting is dat de KONA Hybrid in het eerste kwartaal van 2021 in Nederland arriveert. Net als de volledig elektrische variant van deze compacte SUV, de Kona Electric. Of de facleift-versie nog dit jaar is te bestellen (tegen de huidige 8 procent bijtelling) is onduidelijk. Volgend jaar klimt de bijtellinfg op ev’s naar 12 procent. De Kona Electric heeft een actieradius van 484 km (volgens WLTP).

Categorie: Leasetoppers
Labels: hyundai Kona