Dit moet ‘s werelds krachtigste en efficiëntste elektrische luxe sedan zijn

vrijdag 11 september, 2020 Photo

Lucid Motors heeft de productiedetails voor de langverwachte Lucid Air in een wereldwijde webuitzending vanuit het hoofdkwartier in Silicon Valley onthuld. Komend voorjaar gaan de eerste leveringen van de nieuwe luxesedan van start. In eerste instantie in Amerika, in Nederland kan de Lucid Air al wel worden besteld.

De ambities zijn niet mals bij de Amerikaanse producent: “Het doel van de de ontwikkeling van ’s werelds meest geavanceerde elektrische auto is om de hele mensheid te laten profiteren van duurzaam, emissievrij vervoer en ook om nieuwe klanten te laten kennis maken met de wereld van elektrische wagens”, aldus Peter Rawlinson, CEO en CTO, Lucid Motors. De Lucid Air moet volgens hem zelfs een voorbeeldauto voor de hele industrie worden.

 

Wat brengt de auto daarvoor allemaal met zich mee? Allereerst 1.800 pk en een actieradius van 832 kilometer. Als de Lucid Air aan een (DC) snellader wordt gekoppeld, kan de accu een laadsnelheid bereiken tot 32 kilometer per minuut. In de praktijk komt dit erop neer dat de auto ongeveer 480 kilometer kan rijden na 20 minuten laden. De Air heet ook de meest aërodynamische auto ter wereld te zijn met een luchtweerstandcoëfficiënt van 0,21.

Tel daarbij op de ADAS systemen met 32 sensoren, de koplampen die uit duizenden ‘lichtkanalen’ bestaan (Micro Lens Array systeem) en de integratie van Alexa Voice Natively, mag het zeker als een vooruitstrevende voiture worden bestempeld.

De Lucid Air zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Noord-Amerika, aangeboden in vier modelreeksen. De goedkoopste begint onder de 80.000 dollar (67.000 euro), de duurste start bij zo’n 169.000 dollar (142.000 euro). In het voorjaar van 2021 start de levering, wanneer die precies naar Europa komt is nog onduidelijk. Wel kan de auto al worden gereserveerd (a 900 euro).

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Lucid Air