Lynk & Co 01 onthult: Een auto(abonnement) voor max 500 euro in de maand

donderdag 1 oktober, 2020 Photo

Lynk & Co, dat onder de vlag van Volvo en de Chinese eigenaar Geely gisteren haar eerste model in Europa online presenteerde, wil breken met de tradities in autoland. Het mobiliteitsmerk (nee, geen automerk) biedt (maand)abonnementen aan waarbij de 01, dat gebruikt maakt van het platform van de Volvo XC40, tegen max 500 euro kan worden gereden, zo belooft CEO Alain Visser. Eind deze maand opent een eerste ‘club’ in Amsterdam.

In het voorjaar van 2021 moeten dan de eerste auto’s in Nederland worden geleverd.

De online presentatie gisteren, die allesbehalve vlekkeloos verliep vanwege overbezette servers, was doorspekt met de duurzaamheidsambities van het merk. Lynk & Co wil geen massaproducent van auto’s worden, het wil vooral dat hun auto’s gebruikt worden en dus niet 96 procent van de tijd stilstaan zoals bij de meeste auto’s het geval. Daarom is er ook het standaard deelplatform, wordt het delen onder andere aangemoedigd door de (standaard) digitale sleutel met app. De max 500 euro (inclusief verzekering en onderhoud) die de auto maandelijks moet gaan kosten – Visser kom gisteren nog geen exacte bedragen noemen maar haalde wel steeds aan dat het maximaal 500 euro moest zijn – is dan gemakkelijk naar beneden te brengen door de auto te delen met familie, vrienden en/of collega’s. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dat delen wordt ook de inzet voor de zakelijke markt. Lynk & Co wil bedrijven helpen hun kosten én omvang van de vloot te verminderen. Ook belooft het een lagere auto/km-verhouding, een eenvoudig aankoopproces (de auto is ook gewoon te koop) en kunnen er gemakkelijk extraatjes worden gegeven aan werknemers door privéauto’s aan te bieden. Standaard is er ook een fleetmanagement tool.

Dan de auto zelf. Lynk & Co belooft geen upselling, geen onderhandeling… de Lynk & Co 01 auto is volledig uitgerust met alle functies en extra’s waar je normaal gesproken (extra) voor moet betalen. Dat maakt het delen van auto’s tussen verschillende medewerkers ook makkelijker. Er zijn immers geen verschillende auto-specificaties. Hoewel: Visser kondigde een ‘gewone’ hybride 01 aan en een plug-in hybride. Die laatste moet een elektrisch bereik hebben van 70 km. Beide ofwel te bestellen in het blauw of zwart. Meer keuze is er niet.

Lynk & Co gaat er ook prat op een betere dienstverlening te kunnen bieden dan andere autofabrikanten. Het houdt daarbij alles in eigen hand: van het leveren van de auto’s tot het onderhoudsschema en het updaten van de voertuigen via internet. Visser: “Terwijl traditionele autobedrijven geld verdienen in de after-sales periode, doen we dat niet. Dat betekent dat we worden gestimuleerd om langere onderhoudsintervallen en minder stilstand te hebben van de auto’s.”

De presentatie (12 minuten) terugkijken? Klik op onze videorubriek

Categorie: Leasetoppers
Labels: Lynk & Co