KIA komt met ‘kleinere’ elektrische Niro

vrijdag 27 november, 2020 Photo

KIA heeft het modelgamma van de volledig elektrisch aangedreven e-Niro uitgebreid en introduceert een kleinere 39.2 kWh batterijvariant. Het moet elektrisch rijden ook in 2021 interessant houden, aldus KIA.

In de eerste tien maanden van dit jaar was elke vierde verkochte Kia een volledig elektrische auto. Met een elektrisch aandeel van 24% ligt Kia daarmee ver voor op het landelijke gemiddelde (13%). Een belangrijk deel van de elektrische verkopen komt voor rekening van de zeer succesvolle Kia e-Niro, de bestverkochte elektrische auto van Nederland in 2020.

Nu komt het Koreaanse merk met een uitvoering van de e-Niro met een batterijpakket van 39.2 kWh, fors minder dan de 64 kWh waarmee het merk succes boekte. De ‘kleinere’ versie komt nog 289 kilometer ver, volgens de fabrikant. Tegenover de 455 kilometer van zijn ‘grote’ broer. Volgens KIA komt het met de kleinere variant tegemoet aan de wens van diegenen voor wie een kleiner rijbereik volstaat. Maar belangrijker: de auto wordt goedkoper. De nieuwe vanafprijs wordt 35.995 euro. In de prijslijsten staan volgend jaar meerdere uitvoeringen onder de 40.000 euro, meldt de importeur. Dat is het grensbedrag van de dan geldende lagere bijtelling van 12 procent.

De nieuwe e-Niro met 39.2 kWh krijgt een vermogen van 100 kW/136 pk. De twee batterijvarianten van de e-Niro worden vanaf de DynamicLine standaard geleverd met een 11 kW onboard lader en zijn geschikt voor 3-fase laden. Daarmee is de batterij in ruim 4 uur (39.2 kWh) of een kleine 7 uur (64 kWh) van volledig leeg tot 100% opgeladen. KIA Motors Nederland heeft vorig jaar een uitgebreid pakket aan laadservices geïntroduceerd. Samen met partner Plugsurfing biedt het verschillende laaddiensten waarmee bij zo’n 200.000 laadpunten in Europa geladen kan worden. Kia maakt daarnaast, samen met installatiepartner Abel&co verschillende laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia, Kia e-Niro