Nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid vanaf 34.000 euro

maandag 7 december, 2020 Photo

MG heeft zojuist (online) haar nieuwe, tweede model op het vasteland van Europa gepresenteerd. Het is de grotere broer van de eerder gelanceerde volledig elektrische MG ZS EV, maar nu met een plug-in hybride aandrijflijn. Hij combineert een elektromotor en een 16,6 kWh lithium-ion batterij met een 1,5-liter turbomotor (en een 10-traps transmissie!).

Het systeemvermogen van de EHS bedraagt 190 kW/258 pk, terwijl het gecombineerde koppel piekt op 370 Nm. De gemiddelde CO2-emissie van de MG EHS Plug-in Hybrid is vastgesteld op 43 g/km (WLTP). Op een acculading komt de auto 52 kilometer ver, belooft de fabrikant. Met de 3,7 kW-boordlader is de batterij bij een publiek laadpunt (AC) in circa 4,5 uur volledig opgeladen. De plug-in hybride SUV is ook voorzien van een regeneratief remsysteem.

Bijzonder is de transmissie. Het aandrijfkoppel van de benzinemotor wordt overgebracht via een 6-traps automaat, terwijl de elektromotor het vermogen overbrengt via een elektronische aandrijfunit met vier versnellingen. Samen vormen ze een 10-traps transmissie waarmee de auto onder alle omstandigheden de ideale versnelling kan kiezen, stelt MG. Het moet de auto ook zuiniger maken. Hoe het in de praktijk uitwerkt, zullen we in een rijimpressie uit de doeken gaan doen. Begin volgend jaar komt de auto naar Nederland.

Andere highlights van de auto: hij is goed voor vijf sterren bij Euro NCAP veiligheidstests, hij accelereert in slechts 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een uitgebreide reeks aan assistentiesystemen aan boord (gebundeld onder de noemer MG Pilot) met onder andere  Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning en een 360 graden camera. De instrumentenpanelen zijn volledig digitaal en omvatten onder andere TomTom-navigatie met real-time verkeersinformatie, DAB digitale radio en smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android Auto.

De nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid valt in een hoger segment dan de MG ZS EV (C tegen B-segment SUV), die sinds de verkoopstart in oktober 2019 successen boekt en in diverse Europese landen behoort tot de bestverkochte EV’s van dit moment. De bagageruimte van de EHS meet 448 liter die met het neerklappen van de achterbank kan worden vergroot tot 1.375 liter.

Prijzen starten vanaf 34 mille. Er komen begin volgend jaar twee uitvoeringen op de markt. Meer details worden in een later stadium gegeven.

Het Chinese SAIC Motor is sinds 2007 de eigenaar van MG en heeft eind 2019 Van Mossel uitgekozen als exclusieve dealer in Nederland.

Categorie: Leasetoppers
Labels: MG, MG EHS Plug-in Hybrid