Polestar levert 2.000ste Polestar 2 in Nederland af

woensdag 16 december, 2020 Photo

Polestar heeft in Nederland de tweeduizendste Polestar 2 afgeleverd. De in Snow uitgevoerde electric performance fastback is geconfigureerd met het Performance Pack en een veganistisch interieur. In Nederland heeft het merk nu vier ‘spaces’ geopend, zonder verkopers die op commissiebasis werken…

Dat het merk het anders wil aanpakken in autoland, komt in ieder geval goed naar voren in hun communicatie-uitingen. Van de nadruk op het veganistische interieur tot en met de ‘specialisten’ aanwezig in de vier winkels (spaces in Polestar-taal). Die moeten de consumenten écht in contact brengen met de filosofie en de producten van het merk en ze werken, zo benadrukt Polestar, niet op commissiebasis. Wanneer klanten eenmaal hun Polestar hebben geconfigureerd, kunnen ze deze online bestellen. Waar en wanneer het hen uitkomt.

Polestar en EasyPark, het parkeertechnologiebedrijf, hebben samengewerkt aan een geïntegreerde parkeerapp voor de Polestar 2

Verfrissend is het in ieder geval wel. Eerder publiceerde Polestar als eerst automerk de volledige details van de klimaatimpact van zijn elektrische auto’s (EV). Want daar doet de branche nog uitermate geheimzinnig over, aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar eind september. Het merk zegt het goede voorbeeld te geven: zo leren we dat een elektrische Polestar 2 ‘pas’ na 78.000 kilometer in een ‘Europese energiemix’ een betere co2-voetafdruk krijgt dan een Volvo XC40 op benzine.

Met de verkopen gaat het in ieder geval crescendo. Eerder werd al voorspeld dat Polestar wel eens groter zou kunnen worden dan Tesla. De auto zelf heeft er in ieder geval genoeg voor in huis. De aandrijflijn bestaat uit twee elektrische motoren: een op de vooras en een op de achteras. Samen leveren ze 300 kW/408 pk en 660 Nm. De vierwielaandrijving zorgt tijdens actieve ritten voor een indrukwekkende stabiliteit en een solide rijgedrag onder natte of winterse omstandigheden. De Polestar 2 heeft een 78kWh sterke accu voor een maximaal rijbereik van 470 kilometer (WLTP).

Van de zomer werden vier. zogenaamde ‘Spaces’ in Nederland geopend

Onder de achterklep schuilt een flinke laadruimte van 405 liter, voorin bevindt zich een extra bagageruimte van 35 liter. De ‘2’ is er ook met een elektrisch inklapbare trekhaak. Het toegestane, geremde aanhanggewicht van 1.500 kilogram is het hoogste binnen dit segment van elektrische auto’s.

Het is ook de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem dat toegang biedt tot diensten als Google Assistant, Google Maps en Google Playstore, en eenvoudig te bedienen is via geavanceerde voice control of het 11 inch grote touchscreen. De Polestar 2 heeft een vanafprijs van 59.800 euro.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Polestar, Polestar 2