Ford: bundel technieken PHEV’s voor betere luchtkwaliteit

dinsdag 22 december, 2020 Photo

Volgens onderzoek van Ford kan het bundelen van diverse technologieën zoals dynamische geofencing en blockchain databeheer samen met PHEV’s sterk bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in steden. Deze pan-Europese studie laat zien dat efficiency, productiviteit en duurzaamheid van hybride voertuigen toenemen door actuele informatie slim te benutten.

Ford is de eerste die onderzoek heeft gedaan naar slim gebruik van externe informatie in plug-in hybride voertuigen om luchtverontreiniging terug te dringen. Connectiviteitstechnologieën die daarvoor zijn gebruikt zijn blockchain databeheer en dynamische geofencing. Uit de studie blijkt dat deze technologieën kunnen helpen om luchtkwaliteit te verbeteren. De hybride voertuigen schakelen automatisch over op elektrische aandrijving bij het binnenrijden van een milieuzone of op basis van gegevens over de luchtkwaliteit.

De Ford Transit Custom PHEV is International Van of the Year 2020. Samen met de Tourneo Custom PHEV is hij onderdeel van het wereldwijde elektrificatieprogramma van Ford

Voor de studie is er drie jaar lang en 400.000 kilometers ver gereden met de plug-in hybride modellen van Ford. De voertuigen zijn ingezet in bedrijfswagenparken in Londen, Keulen en Valencia. Er is gekeken in hoeverre geofencing en blockchain technologie een aanvullende rol kunnen spelen voor PHEV’s om met gericht elektrisch rijden de lucht schoner te houden.

“Ons onderzoek toont aan hoe plug-in hybride voertuigen en opkomende connectiviteitstechnologieën zoals dynamische geofencing en blockchain databeheer een belangrijke rol kunnen spelen om stedelijke mobiliteit te transformeren”, aldus Mark Harvey, director, enterprise connectivity bij Ford Europa. “Met de mogelijkheid om emissievrij te rijden bieden PHEV’s een praktisch en flexibel alternatief voor dieselvoertuigen. Dat maakt ze ideaal voor bedrijfsmatige inzet voor werk in en rond stedelijke gebieden.”

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Ford