Nederland is een elektrische (BOB)scooter rijker…

woensdag 6 januari, 2021 Photo

Hij lijkt enigszins op een uit de kluiten gewassen step, maar het is toch echt een scooter. Een elektrische BOBscooter, om precies te zijn. Een Nederlands product dat, volgens de Noord-Hollandse fabrikant, moet inspelen op vele duurzame uitdagingen in de mobiliteitsbranche.

Schone scooters en tweewielers waren in het coronajaar 2020 niet aan te slepen. Daar wil BOBscooters verder op inspelen. Mira Schmidt-Diemel, een van de ondernemers achter het bedrijf, benadrukt dat steeds meer steden milieuzones invoeren en autoluwe of zelfs autovrije gebieden vaststellen. “Om snel, mobiel en wendbaar te blijven biedt BOB het alternatief. Een volle accu van deze lichtgewicht scooter levert een snelheid van 25km per uur, en heeft een actieradius van 60km.”

De BOBscooter die straks wordt geintroduceerd (er kan nu worden gepre-orderd, hij kost een kleine 3.000 euro) is een eerste lijn krachtige en stille elektrische scooters. BOB heeft een minimalistisch design, een laag zwaartepunt en met de iconische fat tires staat de tweewieler garant voor een geweldige rijervaring, aldus de fabrikant.

“We hebben BOBscooters opgericht met een duidelijke missie: bijdragen aan het verduurzamen van onze samenleving, zonder in te hoeven leveren op comfort of design. Een alternatief aanreiken voor traditioneel vervoer. Samen willen we een steentje bijdragen aan het behoud van onze mooie aardbol,” aldus Mira.

Overigens meldt BOBscooters zelf ook zo groen mogelijk te ondernemen. Dat betekent onder andere geen flyers en folders en de accessoires en kleding die kunnen worden gekocht, zijn voorzien van een eco-keurmerk. Mira: ““Denk ook aan groene stroom voor ons pand, een groen dak ter isolatie of een transportbedrijf kiezen dat volledig elektrisch rijdt. Verduurzamen is een proces dat telkens doorgaat. Wij zullen iedereen via onze social mediakanalen meenemen op deze reis. We zijn actief op zoek naar wat er leeft in de samenleving en luisteren naar ideeën die aansluiten bij wat wij doen.”

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: BOBscooter