Hyundai deelt teaserbeeld IONIQ 5

woensdag 13 januari, 2021 Photo

Hyundai heeft de eerste beelden gedeeld van de nieuwe IONIQ 5. Het is het eerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op puur elektrische auto’s. En staat als eerste op het nieuwe platform ontwikkeld voor de volgende generatie elektrische auto’s.

De IONIQ 5 is ook het eerste model van Hyundai dat voorzien is van een schelpvormige motorkap, die doorloopt over de volledige breedte van de neus en daarmee zorgt voor een strakke en hightech look. Daarbij helpen ook de op pixels geïnspireerde verlichting aan de voorkant, de zogenaamde Parametric Pixels, de kleinste eenheid van digitale weergave. In de aerodynamisch gevormde velgen komt het Parametric Pixel-design ook terug. Ze meten 20 inch in diameter en zijn de grootste velgen die Hyundai ooit heeft gemonteerd op een elektrische auto. Het interieur is daarnaast opgebouwd uit milieuvriendelijke materialen.

De IONIQ 5 maakt zijn debuut tijdens een online-evenement dat Hyundai organiseert in februari 2021. Hyundai zal bij de wereldpremière de mogelijkheid geven om de IONIQ 5 te reserveren.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Hyundai, IONIQ 5