Jaguar al vanaf 2025 volledig elektrisch

dinsdag 16 februari, 2021 Photo

Vanaf 2025 wil Jaguar een volledig elektrisch luxemerk zijn, blijkt uit de nieuwe toekomststrategie ‘Reimagine’ dat Jaguar Land Rover maandag wereldkundig maakte. In 2024 komt ook een volledig elektrische Land Rover-model op de markt. Rond 2039 is het hele Jaguar Land Rover een CO2-neutraal bedrijf.

De kern van het plan Reimagine vormt de elektrificatie van Land Rover en Jaguar. Waarin het merk Jaguar dus al halverwege dit decennium wordt omgetoverd in een volledig elektrisch luxemerk met een drastisch gewijzigd portfolio, zo benadrukt de fabrikant. Waarbij overigens de geplande Jaguar XJ-vervanging geen deel zal uitmaken van de line-up.

Tegen 2030 zal bovendien naar verwachting 60% van de verkochte Land Rovers uitgerust zijn met emissievrije aandrijflijnen. In de komende vijf jaar komt Land Rover met zes volledig elektrische varianten verdeeld in drie ‘families’: Range Rover, Discovery en Defender. Het eerste elektrische model van Land Rover komt in 2024.

Het grote doel van Jaguar Land Rover is om in 2039 CO2-neutraliteit te realiseren in de toeleveringsketen, producten en activiteiten. Onderdeel daarvan wordt ook de inzet van (schone) waterstof en brandstofceltechnologie. De eerste prototypes zullen de komende twaalf maanden op de Britse wegen arriveren als onderdeel van het langetermijninvesteringsprogramma. Jaarlijks zal de autofabrikant ongeveer 2,5 miljard Britse pond steken in elektrificatie en de ontwikkeling van connectiviteitsdiensten.

Thierry Bolloré, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Jaguar Land Rover