Volkswagen ID.4 nu ook als ‘instapper’ met 52 kWh accupakket

donderdag 4 maart, 2021 Photo

De eerste ID.4 was alleen te bestellen met een 77kWh-accu met een theoretisch bereik van 521 kilometer. Die auto heeft een vanafprijs van ruim 47.000 euro. De kleinere variant nu (52 kWh, 344 km actieradius) krijgt een vanafprijs van 40 mille waardoor de auto in zijn geheel valt onder het lage bijtellingsregime.

Voor die 40 mille staat er dan ID.4 City voor de deur met een vermogen van 109 kW/148 pk. Een snellere versie met 125 kW/170 pk is er overigens ook. Volgens Volkswagen is met de 52 kWh accu een actieradius mogelijk van 344 kilometer. Bovendien kan de auto snel laden: er is de mogelijkheid om met 100 kW gelijkstroom te laden. Bij een 125 kW-snellaadpunt volstaat bijvoorbeeld een sessie van 30 minuten voor 320 kilometer aan bereik.

Waar iedere ID.4 in ieder geval beschikt is het ongekende ruime interieur en een riante bagageruimte. Ongeacht de gekozen vermogensversie mag hij aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken.

De nieuwe ID.4-uitvoeringen zijn ook te bestellen volgens een nieuw configuratieproces, meldt de importeur. In vier stappen is de ID.4 online samen te stellen. Stap 1 is de keuze uit één van de twee beschikbare accupakketten (52kWh of 77kWh) en het gewenste uitrustingsniveau, via zes volledig voorgespecificeerde uitvoeringen: City, Life, Business, Family, Tech en Max, waarbij de Max het meest volledig is uitgerust. In stap 2 wordt het gewenste interieur gekozen. Vervolgens kan in stap 3 het exterieur verder naar eigen smaak worden samengesteld op basis van kleur, velgen en desgewenst het Exterieur Style Pakket. Bij de laatste stap worden eventueel nog een trekhaak, warmtepomp en accessoires geselecteerd.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Volkswagen, Volkswagen ID.4