Kia presenteert eerste ‘dedicated’ elektrische auto EV6

maandag 15 maart, 2021 Photo

Kia Corporation heeft vandaag, voorafgaand aan de wereldpremière later deze maand, de eerste beelden onthuld van het exterieur en interieur van de EV6, de eerste dedicated elektrische auto van het merk. Het EV6 is het startsein voor een complete lijn elektromodellen die volgens een nieuwe ontwerpfilosofie is getekend.

Die nieuwe ontwerpfilosofie heet ‘Opposites United’ en is geïnspireerd op de contrasten in de natuur en de mensheid, zoals Kia het omschrijft. Nog wat meer designtaal: centraal in de ontwerpfilosofie staat een nieuwe visuele identiteit die positieve krachten en natuurlijke energie oproept, met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen.

De crossover EV6 is gebaseerd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) dat we ook kennen van de nieuwe Hyundai Ioniq 5. Optisch verschillen de auto’s wel totaal van elkaar. Technische specificaties meldt Kia nog niet, die volgen later deze maand. Maar die zullen hoogstwaarschijnlijk niet veel afwijken van de Ionic die leverbaar is met accupakketten van 58 kWh en 72,6 kWh. De actieradius bedraagt zo’n 480 kilometer.

Een van de meest opvallende elementen van het nieuwe interieur is het naadloze, gebogen high-definition beeldscherm (AVN). De AVN strekt zich uit van het stuurwiel tot het midden van de auto en bevat een instrumentenpaneel vóór de bestuurder en groot scherm voor het infotainment en de navigatie boven de middenconsole.

Onder het AVN-scherm kunnen passagiers de instellingen van de verwarming, ventilatie en airconditioning regelen met behulp van haptische ‘knoppen’. Eronder bevindt zich een paneel dat naar voren afloopt, wat een gevoel van ruimte en openheid creëert, aldus Kia

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia, Kia EV6