MG komt met eerste elektrische stationcar: de MG5

dinsdag 16 maart, 2021 Photo

MG lanceert vandaag online een tweetal nieuwe, volledig elektrische modellen die nog dit jaar op de markt komen. De MG Marval R is een C-segment SUV met afmetingen groter dan de Volkswagen ID.4 en de MG5 is een vol-elektrische C-segment stationcar waarbij de TCO lager moet zijn dan alle (conventionele) concurrenten.

De online presentatie van de twee nieuwe MG modellen was kort: in 20 minuten tijd werd door Mike Belinfante, Senior Manager Public Relations van MG Motors Europe en Matt Lei, CEO van MG Motor Europe, ingegaan op de prestaties van het tot nu toe enige model van het merk: de MG ZS, die er zowel in een vol-elektrische variant is, waarvan er in heel Europa 15.000 van verkocht zijn, als ook een plug-in hybride.

De MG Marval R

Maar de toekomst is vol-elektrische schetste CEO Lei. Daarom nu ook twee nieuwe EV’s: de Marval moet deze zomer op de markt komen en in de herfst de MG5. De eerste komt in het druk bevochte elektrische SUV-segment, de ander is tot nu toe een unieke propositie: een elektrische station. Ooit een van de populairste segmenten onder zakelijke rijders, voordat de SUV om zich heen greep. Nu verpakt MG de estate in een elektrische versie en belooft qua TCO meteen alle concurrenten achter zich te kunnen laten. Wordt de Marval geprezen door zijn kracht (3 elektromotoren, 650 Nm trekkracht, breder en hoger dan de VW ID.4) gaat het bij de MG5 om TCO en laadruimte achterin. Een EV-werkpaard dus. Beide auto’s krijgen zo’n 400 km actieradius maar dat zal in de MG5 een stuk efficiënter gaan, zo valt te verwachten.

de MG5 is een vol-elektrische C-segment stationcar

Meer specificaties en prijzen volgen later deze maand.

Categorie: Leasetoppers
Labels: MG, MG Marval R, MG5