Waterstof Toyota Mirai als dienstauto gemeentebestuur Groningen

vrijdag 26 maart, 2021 Photo

De gemeente Groningen heeft onlangs de nieuwe Toyota Mirai aan zijn wagenpark toegevoegd. Burgemeester en wethouders gaan de waterstof-elektrische Mirai gebruiken als dienstauto – in eerste instantie als proef voor drie maanden. Zij zijn hiermee de eerste gebruikers van de nieuwe Toyota Mirai in Nederland.

“Groningen ziet veel potentie in de waterstofeconomie”, benadrukt de burgemeester van Groningen Koen Schuiling tijdens de overhandiging. “En onderstreept dit met de ambitie voor een emissieloos gemeentelijke wagenpark. Het gebruik van dit nieuwe dienstvoertuig past hier volledig bij. De Toyota Mirai is inmiddels ons vijftiende voertuig aangedreven door groene waterstof.”

De gemeente beschikt over één dienstvoertuig dat gedeeld wordt voor dienstreizen over langere afstanden. De rest van het waterstofpark bestaat uit veertien veeg- en vuilniswagens. In totaal moeten er aan het eind van dit jaar 40 voertuigen en machines op waterstof rondrijden. Deze vloot moet met name gaan rijden op groen geproduceerde waterstof, die lokaal wordt geproduceerd in de stad.

Foto boven: burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen (rechts) en Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota importeur Louwman & Parqui.

De nieuwe Mirai heeft een bereik van ongeveer 650 kilometer (WLTP). In eerste instantie gaat de auto drie maanden dienst doen bij de gemeente. Als het bevalt, dan gaat de gemeente over tot aanschaf. De inzet wordt verzorgd door Toyota dealer Louwman Groningen.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Toyota Mirai