Dit is de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé

donderdag 10 juni, 2021 Photo

Geen elektrisch nieuws dit keer van BMW maar de presentatie van de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé, het praktischere vijfdeurs alternatief voor de 4-serie Coupé. Wel mét de uitgesproken nierengrille zoals op de vol-elektrische BMW i4 die eind dit jaar (november) in de showroom staat, net als deze 4 Serie Gran Coupé.

De 4 Serie Gran Coupé wordt ook gebouwd op dezelfde productielijn als de volledig elektrische BMW i4 en de modellen van de BMW 3 Serie. De vierdeurs coupé is de derde carrosserievariant binnen de nieuwe BMW 4 Serie. Vanaf de introductie zijn twee viercilinder benzinemotoren en een viercilinder dieselmotor leverbaar. Ook komt er een snelle M-versie.

Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie. Mild hybrid technologie optimaliseert de responsiviteit en efficiëntie van de zescilinder-in-lijn benzinemotor en de viercilinder dieselmotor, stelt BMW. Een 48 volt startergenerator zorgt voor een elektrische boost van 8 kW (11 pk). Een extra accu maakt het mogelijk om remenergie op te slaan. Alle modelvarianten voldoen aan de Euro 6d emissiestandaard.

In de BMW hebben de inzittenden toegang tot een grote selectie van digitale diensten. BMW Teleservices, Intelligent Emergency Call en Real Time Traffic Information met Local Hazard Warning behoren tot de standaarduitrusting. Optioneel zijn Connected Music en de BMW Digital Key. Prijzen beginnen vanaf 55.587 euro.

De snelle BMW M440i xDrive Gran Coupé met 275 kW (374 pk) zescilinder-in-lijn benzinemotor

Categorie: Leasetoppers
Labels: BMW, BMW 4-serie