Ford Mustang Mach-E vestigt wereldrecord zuinigheid

donderdag 15 juli, 2021 Photo

De Ford Mustang Mach-E heeft een GUINNESS WORLD RECORD binnen. Het record is toegekend voor het laagste energieverbruik met een elektrische auto. Aan de hand van onafhankelijk geverifieerde gegevens is aangetoond dat de Ford Mustang Mach-E meer dan 10 kilometer per kilowattuur (kWh) heeft afgelegd. Met een netto beschikbare batterijcapaciteit van 88 kWh komt de bereikte efficiëntie neer op een actieradius van ruim 800 kilometer. Dat is bijna 200 kilometer meer dan de officiële actieradius van de Mustang Mach-E, die 610 kilometer (WLTP) bedraagt.

Het Mustang Mach E-team van Ford had zich ten doel gesteld een nieuw ijkpunt te vestigen voor het aantal “mijl per gallon” voor elektrische voertuigen en zo twijfels omtrent de actieradius weg te nemen. Het reed daarvoor in Engeland een reis tussen John O’Groats en Land’s End, een tocht van 1350 kilometer. Twee oplaadstops waren nodig. De rit werd afgelegd door Paul Clifton, transportcorrespondent voor de BBC, en bijrijders Fergal McGrath en Kevin Booker, die al zuinigheidsrecords voor benzine en diesel op zak hebben.

Volgens de chauffeurs toont het record aan dat iedereen voor een elektrische auto kan kiezen. Niet alleen voor kort woon-werkverkeer in de stad of naar de winkels, of als tweede auto. Maar voor reëel gebruik bij lange ritten door het hele land. “Wij hebben aangetoond dat met deze auto het omslagpunt is bereikt. Het bereik en de efficiëntie van de Ford Mustang Mach-E maken dat dit een auto is voor dagelijks gebruik waarmee onvoorspelbare ritten kunnen worden gemaakt. Na een hele dag testen waarin we 400 kilometer hebben afgelegd, was de batterij bij terugkeer nog voorzien van 45 procent lading.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Ford, Ford Mustang Mach-E