Elektrische Mobilize Limo (van Renault) alleen met abonnement verkrijgbaar

donderdag 2 september, 2021 Photo

Mobilize, een joint venture van Renault Group en Jiangling Motors Group, onthult Limo, een 4,67 meter lange, 100% elektrische vierdeurs sedan uitsluitend voor gebruik als taxi of huurauto met chauffeur. Hij zal enkel worden verkocht met een abonnement in de vorm van pakketten en mobiliteitsaanbiedingen à la carte.

De wereldpremière van dit nieuwe model is op de IAA Mobility 2021 in München, op de stand van Renault tijdens de speciale Mobilize-dag op 8 september. Vervolgens zal een vloot van veertig Mobilize Limo-voertuigen worden ingezet om de services te testen die vanaf het tweede semester van 2022 in Europa zullen worden verkocht.

In Europa is de markt voor ride-hailing (taxi’s en huurauto’s met chauffeur) sterk groeiend. Daar wil Mobilize op inspelen. Het segment zou tegen 2030 goed zijn voor 50 miljard euro, tegenover 28 miljard nu. Het is bovendien een markt die zich snel en op grote schaal moet elektrificeren. Elektrische modellen zullen immers onmisbaar worden om toegang te krijgen tot stadscentra met lage-emissiezones die in heel Europa in sneltempo worden gecreëerd. De chauffeurs rijden vooral in stedelijke en voorstedelijke omgevingen. Zo telt Frankrijk 47.500 huurwagens met chauffeur, waarvan 70 procent zich in Île-de-France bevindt.

De auto zelf, de Limo, komt op een acculading zo’n 450 kilometer ver (WLTP). De huurcontracten die Mobilize aanbiedt, worden beheerd door RCI Bank en zullen flexibel zijn wat het aantal kilometers en de looptijd betreft. Ook zal er een ‘pay-as-you-drive’-formule worden aangeboden voor meer incidenteel gebruik van de auto. Daarnaast komt er een complete oplossing voor taxibedrijven en aanbieders van huurwagens met chauffeur, zoals dispatching, betaling, reglementering, opladen, connectiviteit, enz. Het moet de TCO van de wagen ten goede komen.

Overigens moeten veel van de diensten ook verkrijgbaar worden op andere elektrische voertuigen van de Renault Group.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Mobilize Limo, Renault