Mazda breidt line-up uit van volledig elektrische MX-30

donderdag 9 september, 2021 Photo

De honderd procent elektrische Mazda MX-30 was vanaf de introductie in Nederland, begin september vorig jaar, in eerste instantie alleen beschikbaar als First Edition in een beperkte oplage. De rijker uitgeruste Luxury volgde niet lang daarna, gevolgd door de ‘reguliere’ line-up. Nu vult de nieuwe MX-30 Advantage het modellengamma verder aan.

In Nederland zijn er sinds de lancering vorig jaar meer dan 1.350 exemplaren van de MX-30 verkocht, meldt de importeur vandaag. Eerder schetste Ard Zweet van Mazda Motor Nederland tegenover de camera van TrendsinAutoleasing al dat de coronacrisis geen invloed had op de productie en levering van Mazda’s eerste volledig elektrische auto. Tijdens de lockdown van vorig jaar waren er zelfs heel wat extra calculaties voor elektrische auto’s in Nederland.

Mazda wil nu vaart maken met haar wereldwijde elektrificatieplannen. Tegen 2030 gaat Mazda ervan uit dat een kwart van zijn producten volledig elektrisch zal zijn en dat alle andere modellen in een of andere vorm geëlektrificeerd zullen zijn. Tussen 2022 en 2025 zal Mazda een reeks nieuwe modellen introduceren die gebruikmaken van de zogenaamde SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture. Hiertoe zullen vijf hybride modellen behoren, vijf plug-in hybride modellen en drie EV-modellen.

Maar nu is er de nieuwe uitvoering van de MX-30, met een prijs vanaf 34.640,- euro (én tegen 12 procent bijtelling!) een uiterst scherpe aanbieding. In de standaarduitrusting is de MX-30 al rijk uitgerust met onder meer, climate control, LED-verlichting, Mazda Radar Cruise Control, 18-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, head-up display, Mazda Connect met DAB+, Apple CarPlay/Android Auto, een geïntegreerd navigatiesysteem en een breed scala aan i-Activsense veiligheidsvoorzieningen.

De nieuwe Advantage is gebaseerd op de standaarduitrusting en wordt uitgebreid met een breed scala aan opties van de Comfort- en de Luxury-uitvoering, waaronder adaptieve LED-koplampen met LED- signature verlichting, privacy glass, stoelverwarming bij de voorstoelen, randloze dimmende binnenspiegel en een luxe afwerking van het exterieur & interieur. Bovendien is er keuze uit een modern en industrieel interieur.

Het accupakket van de MX-30 is ‘slechts’ 35,5 kWh groot (200 km range). Maar dat is volgens Mazda de ideale grootte. Het merk kiest bewust niet voor de race naar steeds grotere en zwaardere accupakketten. In deze video uitleg wat er allemaal van invloed is op de actieradius van deze MX-30.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Mazda, Mazda MX-30