Nieuw Chinees elektrisch merk XPENG begin 2022 in Nederland

donderdag 18 november, 2021 Photo

XPENG Motors gaat zijn Europese netwerk uitbreiden met levering in Nederland, Zweden en Denemarken, meldt het bedrijf vandaag. In Noorwegen rijdt de auto, de XPENG P7, al rond. XPENG is in China zelfverklaard fabrikant van smart EV’s. Ofwel intelligente elektrische voertuigen. Leer maar alvast het commando ‘Hey, XPENG’ uit te spreken!

Dat intelligente moet hem vooral zitten in de intelligente software die inspeelt op de behoeften en voorkeuren van de bestuurder. XPENG ontwikkelde hiervoor technologieën als het Advanced Driver Assistance System XPILOT, en Xmart OS, het ingebouwde softwarebesturingssysteem waarmee via een draadloze OTA-verbinding (over-the-air) updates en nieuwe functies kunnen worden geïnstalleerd. De bestuurder kan met de “Hey, XPENG” spraakhulp commando’s geven voor het bedienen van de portierramen, het starten en instrueren van het navigatiesysteem, het instellen van de airco, muziekweergave en nog veel meer.

“Deze innovaties bieden de bestuurder een ongekend rijke en veelzijdige rijbeleving”, zegt Xiaopeng He, CEO van XPENG. Hij ziet er naar uit om nu de ‘gedurfde’ stap te zetten op de Nederlandse, Zweedse en Deense markt. “We zijn achter de schermen al maanden druk bezig om onze organisatie in Nederland, Zweden en Denemarken neer te zetten, zodat we straks ter plekke topteams hebben om ons merk te vertegenwoordigen. We zijn erg benieuwd naar wat de toekomst brengt, en kijken ernaar uit om XPENG-auto’s op de weg te zien in steeds meer Europese steden.” Het merk wil overigens in de drie hoofdsteden ook Experience Centers openen. Dat moet volgend jaar gebeuren.

XPENG Motors is opgericht in 2015 en heeft een productaanbod van onder meer EV’s, elektrische bemande privévliegtuigen en robotica-oplossingen. De missie van het bedrijf is het leveren van mobiliteitsoplossingen met voertuigen waarin de mens en de menselijke beleving centraal staan.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: XPENG P7