BMW presenteert haar nieuwe volledig elektrische vlaggenschip i7

donderdag 21 april, 2022 Photo

Eind dit jaar gaat de wereldwijde marktintroductie van de nieuwe BMW 7 Serie van start. Ook deze zevende generatie zal worden gebouwd in de BMW Group Fabriek Dingolfing. Hier komen de volledig elektrisch aangedreven i7 en de varianten met een verbrandingsmotor of een Plug-in Hybride aandrijfsysteem van dezelfde productielijn.

Uiteraard is dit vlaggenschip volgestouwd met allerhande luxe. Onderstaande afbeelding verraden enkele daarvan. Digitalisatie is de rode draad… het Curved Display in de cockpit, die over aanzienlijk minder toetsen, schakelaars en knoppen beschikt dan de voorganger, verraadt het al een beetje. Een primeur is de BMW Interaction Bar: een combinatie van designelement en nagenoeg onzichtbare bedieningselementen. Deze functionele component op het dashboard wordt van achter verlicht en loopt door in de voorportieren.

Ook noemenswaardig: Het BMW Theatre Screen, dat zich vanaf de hemelbekleding naar beneden uitstrekt, met ingebouwde Amazon Fire TV vormt een uniek entertainment-aanbod voor de passagiers achterin. Het geheel transformeert het de ruimte achter in de nieuwe BMW 7 Serie in een mobiele home cinema. Bestuurder en voorpassagier kunnen voor het eerst ook gebruik maken van YouTube video-on-demand streaming op het Touch Control Display.

In Europa wordt de vol-elektrische i7 overigens als eerste geïntroduceerd. Deze i7 xDrive60 wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen een vermogen van 400 kW (544 pk) leveren. Het model biedt een actieradius van 590 – 625 km volgens WLTP. De Plug-in Hybride varianten van de nieuwe BMW 7 Serie komen naar verwachting begin 2023 op de markt. De elektrische actieradius moet zo’n 80 kilometer bedragen.

Vorig jaar onthulde Mercedes al haar elektrische top-limousine, de Mercedes de EQS. Daar komt ook een SUV-variant van.

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten!

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: BMW i7