Dit is de nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X

donderdag 30 juni, 2022 Photo

Het is volgens Citroen het alternatief voor conventionele hatchback- en SUV-modellen: de nieuwe C4 X die uitsluitend als volledige elektrische variant op de markt komt. De nieuweling moet het gat vullen tussen de C4 en C5 X, maar feitelijk is het een hatchback variant van de C4 maar dan met meer bagageruimte.

De ë-C4 X beschikt over een 100 kW/136 pk sterke elektromotor met een WLTP-actieradius tot 360 km. De 50 kWh lithium-ion-batterij kan bij een 100 kW DC-snellader de batterij in 30 minuten voor 80% worden opgeladen en met een wallbox in 5 uur helemaal vol bij een driefase-aansluiting en de optionele 11 kW boordlader.

Copyright Quentin Decorps @ ContinentalProductions

Overigens zijn er wel brandstofmotoren in de nieuwe C4 X verkrijgbaar, maar niet in Nederland. Onze markt is, volgens de Fransen, volwassen genoeg voor alleen elektrisch rijden. De marktintroductie start in het najaar van 2022, over prijzen zwijgt Citroën vooralsnog. Uitgangspunt bij de ontwikkeling was dat het een ‘betaalbaar, verantwoord en elegant alternatief’ moest worden voor de vele hatchbacks en SUV’s in de middenklasse. Die ‘behoefte’ leefde bij de klanten van Citroën, zegt althans Vincent Cobée, CEO van Citroën. “Dit is onze beste interpretatie van die behoefte – een vooruitstrevend en onderscheidend design dat op gebied van comfort, technologie en veiligheid alles biedt dat van een Citroën wordt verwacht. Tel daarbij op de uitzonderlijke ruimtelijkheid, veelzijdigheid en niet te vergeten de volledig elektrische en emissievrije aandrijving.”

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

Categorie: Leasetoppers
Labels: Citroën ë-C4 X