Lynk & Co 01 krijgt vergaderapp (Microsoft Teams)

dinsdag 16 augustus, 2022 Photo

Vanaf deze maand is er in alle Lynk & Co 01 auto’s een vergader-app beschikbaar met toegang tot Microsoft Teams. De app maakt het mogelijk om in de auto deel te nemen aan audio-vergaderingen. Zo hoopt het mobiliteitsbedrijf een veilige manier van vergaderen in de auto aan te bieden en gedoe op de telefoon te voorkomen.

Lynk & Co bouwde de nieuwe app met behulp van Microsoft Azure Communication Services, een softwareplatform dat samenwerking mogelijk maakt met Microsoft Teams, één van de meest gebruikte samenwerkings- en communicatieoplossingen ter wereld. Volgens Alain Visser, CEO Lynk & Co, benadrukt dit eens te meer dat Lynk & Co niet alleen een leverancier is van auto’s maar bovenal van flexibele mobiliteit. “Daarmee bevinden we ons in de voorhoede van technologie.”

Het is de veertiende app die de autofabrikant in zijn auto’s beschikbaar heeft, naast onder andere apps als Spotify, Audiobooks en Car Sharing.

Het afgelopen jaar is het Europese ‘member-bestand’ van Lynk & Co naar bijna 60.000 ‘members’ gegroeid. Members zijn zowel mensen met een eigen Lynk & Co-auto als degene die enkel via de app de auto huren. Wat het merk moet vooral een platform voor autodelen zijn. Maar inmiddels hebben ook autoverhuurders de (plug-in hybride) auto ontdekt: sinds afgelopen maand rijden er in Nederland bijvoorbeeld 30 Lynk & Co 01’s bij autoverhuurder Enterprise.

In Nederland had Lynk & Co vorig jaar een goed jaar: 3.297 auto’s werden er verkocht. Dit jaar staat de teller al op 2.485 (t/m juli). Dat zijn er tweemaal zoveel als bijvoorbeeld Tesla. Lynk & Co heeft ook memberships voor bedrijven met flexibel maandelijks opzegbaar contracten. En binnenkort gaat een eigen, ingebouwd deelplatform (B2B delen) met onder andere digitale sleutels live.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Lynk & Co