MG komt met nieuwe elektrische hatchback, MG4 (onder de 30k!)

woensdag 14 september, 2022 Photo

MG heeft het doek getrokken van de MG4, een compacte, volledig elektrische hatchback. De goedkoopste versie met een 51 kWh-batterij komt tot – op papier – 350 kilometer ver. De 64kWh-versie komt 450 WLTP-kilometers ver. Moederbedrijf SAIC spreekt van een nieuwe mijlpaal in de groeiplannen van MG Motor.

De nieuwe MG4 Electric valt in het belangrijke C-segment in Europa met keuze uit drie uitvoeringen. De basisversie, de Standard (met 51 kWh-batterij) met een op de achteras gemonteerde elektromotor die 125 kW (170 pk) vermogen produceert. De uitvoeringen Comfort en Luxury hebben beide een 64 kWh-batterij en een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor. De eerste exemplaren van de nieuwe MG4 Electric worden in 2022 geleverd aan klanten die deel uitmaken van het pre-orderprogramma.

MG belooft, met dank aan de lange wielbasis, een comfortabel en ruim interieur – zelfs voor een gezin van vijf. De inhoud van de bagageruimte varieert, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 350 en 1.177 liter. De opvallende koplampen tellen 28 LED’s en zes verticale glasvezel-achtige strepen. De achterlichten tellen maar liefst 172 LED’s en een LED-strip die nagenoeg over de gehele breedte van het voertuig doorloopt.

MG meldt dat het gebruik maakt van de dunste batterij in zijn klasse. De horizontale opstelling van de batterijcellen resulteert in een hoogte van slechts 110 mm (lager dan een colablikje). Daarmee kon de voertuighoogte extra laag gehouden worden (lage CW-waarde) met toch voldoende hoofdruimte. De batterij maakt deel uit van het nieuwe MSP-platform dat ontwikkeld is door moederbedrijf SAIC Motor.

De batterij van de standaardversie is bij een AC-laadpunt met een vermogen van 6,6 kW op te laden, terwijl snelladen (DC) met een vermogen tot 117 kW mogelijk is. In het laatste geval is de batterij in 40 minuten van 10 tot 80% op te laden. Bij de versies met een 64 kWh-accu is een 11 kW AC-boordlader standaard, terwijl de batterij in 35 minuten van 10 tot 80% is op te laden bij een 135 kW-snellader. Met het Vehicle-to-Load-systeem (V2L) fungeert de aandrijfbatterij van ook als mobiele powerbank om externe elektrische apparaten zoals e-bikes, smartphones en computers van stroom te voorzien.

Categorie: Leasetoppers
Labels: MG, MG4