Polestar onthult haar eerste SUV op 12 oktober

woensdag 28 september, 2022 Photo

De Polestar 3, zo gaat de eerste SUV van het merk heten. Op 12 oktober wordt hij in Kopenhagen onthuld. De 3 is gebaseerd op een volledig nieuw, met Volvo gedeeld, platform voor elektrische auto’s. Specificaties zijn nog niet officieel bekend gemaakt, behalve dan dat hij “in een oogwenk te transformeren is van een comfortabele cruiser naar een scherpe, wendbare performance SUV.”

Dat zegt althans Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Hoge prestaties staan aan de basis van alles bij Polestar, en daarmee bedoelt het merk meer dan alleen accelereren in een rechte lijn. Bij de lancering zijn dan ook alle versies vierwielaangedreven, met een duidelijke focus op achterwielaandrijving. De dual motor aandrijflijn is ook voorzien van elektrische koppelvectoring via een systeem met dubbele koppeling op de achterste elektromotor. Ook standaard zijn de adaptieve tweekamerluchtvering en actieve dempers, waarmee de Polestar 3 kan schakelen tussen een extra comfortabele of sportieve vering, waarbij de dempers elke twee milliseconden (500 Hz) worden aangepast aan de wegomstandigheden.

Het optionele Performance Pack maakt een maximaal vermogen van 380 kW en 910 Nm mogelijk. De ventieldopjes, veiligheidsgordels en de lasergeëtste lichtstrip in het interieur van de Polestar 3 met Performance Pack zijn afgewerkt in het kenmerkende Swedish Gold.

Overigens zijn eerder al heel wat specificaties van de auto uitgelekt. Zo zou de Long Range Dual Motor een 111-kWh accu krijgen die goed is voor 610 WLTP-kilometers. De twee elektromotoren leveren 489 pk en 840 Nm. De eerder genoemde versie met het Performance Pack heeft hetzelfde accupakket maar sterkere elektromotoren. Qua formaat moeten we denken aan de Volvo XC 90, maar dan 5 centimeter korter. Prijzen zouden beginnen bij zo’n 88.600 euro, dat meldt althans AutoWeek.

Na de lancering van de Polestar 3 volgen in 2023 de Polestar 4, een SUV-coupé en in 2024 een vierdeurs GT met de naam Polestar 5.

Polestar complete product range 2024

Categorie: Leasetoppers
Labels: Polestar, Polestar 3