Ford Pro onthult volledig elektrische E Tourneo Custom

dinsdag 22 november, 2022 Photo

Ford Pro onthult de nieuwe E-Tourneo Custom, het eerste model van de nieuwe generatie Tourneo-modellen en voorzien dus van een volledig elektrische aandrijflijn. De actieradius moet zo’n 370 km bedragen en de besteller kan 125 kW DC‑snelladen. In de nazomer van 2023 vinden de eerste leveringen plaats.

De E-Tourneo Custom is één van de vier nieuwe, volledig elektrische Ford Pro-modellen die voor 2024 in Europa worden geïntroduceerd. Hij is zowel bedoeld voor de particulier als voor zakelijke klanten en biedt volop ruimte voor maximaal acht inzittenden. Reken op tal van uitrustingen en opties, zoals flexibel instelbare en op rails gemonteerde zitplaatsen achterin, elektrisch bedienbare schuifdeuren, een B&O-audiosysteem, digitale sleutelkaarten, een glazen panoramadak en een kantelbaar stuurwiel (!). Dat kan het stuurwiel worden gebruikt als houder voor laptops en tablets, of zelfs plat te leggen als handig tafeltje.

De nieuwe E-Tourneo Custom is bovendien volledig geïntegreerd in het Ford Pro-platform met software en verbonden diensten, inclusief totaaloplossingen voor het opladen, wagenparkmanagement-tools van Ford Pro Telematics, de FordPass Pro-app en het connected FORDLlive uptime-systeem.

Met een accu van 74 kWh levert de E-Tourneo 218 pk (160 kW). Een 11 kW AC driefase boordlader maakt het mogelijk om de batterij in minder dan 8 uur volledig op te laden. Opladen van 15 tot 80 procent duurt zo’n 41 minuten met een 125 kW DC-snellader. Het laadsysteem van de E-Tourneo Custom maakt bijzonder snel opladen mogelijk, meldt Ford. Tijdens tests met een 125 kW DC-snellader werd in slechts vijf minuten bijna 38 km actieradius bijgeladen.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Ford E-Tourneo Custom, Ford Pro