Dit is de nieuwe Renault Espace (full hybrid)

dinsdag 28 maart, 2023 Photo

Renault was in 1983 de eerste met een heuse MPV, de Espace. Een baanbrekende auto, maar het MPV-segment ging ter ziele en de SUV kwam ervoor in de plaats. Renault noemt haar nieuwe Espace (vijf- of zevenzitter) nu een SUV, maar het DNA is nog altijd hetzelfde, aldus Renault.

De nieuwe Espace blijft ook de meest ruime Renault. De topversies zijn uitgerust van een glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter oppervlakte, wat het ruimtelijke gevoel verder verstrekt. Deze gezinsauto moet de positie van het merk in het C- en D-segment versterken.

Een vol-elektrische variant is er niet, Renault levert de Espace als full-hybrid. De krachtbron levert 200 pk (een 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor (96 kW (130 pk)/205 Nm) in combinatie met twee elektromotoren) en volgens opgaaf verbruikt hij 4,6 l/100 km. Daarmee kan de Espace met een volle tank brandstof een afstand van 1.100 km overbruggen. Zonder tussentijds te hoeven stoppen en een batterij te hoeven opladen, aldus een ‘EV-plaagstootje’ van Renault. Overigens heeft de nieuwe Espace compactere buitenmaten gekregen en is hij 215 kg lichter dan zijn voorganger.

Verwacht verder de nodige connectiviteit (“unieke multimedia-ervaring”), rijassistenten (32!) en veiligheidssystemen. Ook krijgt de auto het vierwielbesturingssysteem 4CONTROL advanced mee wat het rijplezier naar een hoger niveau moet tillen.

De nieuwe Espace is te bestellen vanaf het voorjaar van 2023. Prijzen zijn nog niet bekendmaakt.

De verschillende generaties Espaces (anno 1984) op rij

Categorie: Leasetoppers
Labels: Renault Espace