Grootste expositie van Chinese EV’s buiten China op Fully Charged LIVE Europe

donderdag 16 november, 2023 Photo

Volgens de organisatie hebben ze “bijna elke EV onder één dak”, inclusief EV’s voor micro-mobiliteit en commerciële EV’s. Het gebeurt allemaal volgend weekend op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november in de RAI Amsterdam, tijdens Fully Charged LIVE Europe. Voor het eerst kunnen er ook proefritjes worden gemaakt met de nieuwe Tesla Model 3.

Maar het zijn vooral de Chinese merken die de aandacht trekken, waaronder Aiways, BYD, Hongqi, MG, NIO, Polestar, Smart, Voyah en Zeekr. En er zijn EV’s die niet eerder te zien waren in Nederland, waaronder AEHRA, Fisker, Microlino en XBus. Nederland is, volgens de organisatie, de snelst groeiende markt voor schonere transportmiddelen. Opmerkelijk genoeg zal Fully Charged LIVE Europe de verschuiving naar nieuwe automerken uit Noord-Amerika en Azië illustreren, vooral door een toestroom van Chinese fabrikanten.

Op dit moment is Tesla – dat zijn nieuwe Tesla Model 3 dus meebrengt voor zijn eerste Europese testritten – het grootste bedrijf voor batterij-elektrische auto’s ter wereld met 435.059 BEV’s geleverd in het derde kwartaal van 2023. Ook zal het Chinese bedrijf BYD aanwezig zijn, dat naar verwachting Tesla in het vierde kwartaal van 2023 zal overtreffen (431.603 BEV’s geleverd in het vierde kwartaal van 2023) met zijn uitgebreide gamma EV’s. Van de andere Chinese autofabrikanten die aanwezig zijn, presenteert Zeekr de nieuwe Zeekr X zal Voyah zijn nieuwe DREAM-model onthullen en brengt NIO de ET5 Touring, EL6 en mee.

Andere hoogtepunten zijn een onder meer een uitgebreid testritprogramma met de BYD Seal, Fisker Ocean en de Smart #1. De attractie ‘Electric Launchpad’ die twaalf nog nooit eerder in Nederland getoonde EV’s zal laten zien, van de minuscule Microlino tot de veelzijdige XBus tot een uitgebreide selectie van andere batterij-elektrische voertuigen op de ‘Electric Alley’, en een ‘Commercial Vehicle Zone’. Borden, fietsen, bakfietsen, scooters en motorfietsen zullen ook goed vertegenwoordigd zijn op de tentoonstelling en binnen het gelijktijdig gehouden International Cargo Bike Festival.

Dan zijn er ook tientallen ‘live sessies’ met de presentatoren van Fully Charged SHOW – het YouTube-kanaal trekt een wereldwijd publiek van miljoenen EV-geïnteresseerde – en ongeveer 200 experts op het gebied van energie en transport in het Giga Theatre en Mega Theatre. Het ‘Home Energy Advice Team’ biedt bezoekers persoonlijk contact met experts op het gebied van warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, EV-laders en meer, terwijl de ‘Zero Carbon Kitchen’ plantaardige kooksessies organiseert, allemaal aangedreven door een elektrisch voertuig.

En aan het einde van de eerste dag zullen bezoekers en exposanten, sprekers en sponsors naar het RAI Auditorium gaan, waar de winnaars van de eerste Fully Charged AWARDS worden onthuld.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Fully Charged LIVE Europe