Nieuwe Renault Master E-Tech moet (op papier) 460 kilometer ver komen

donderdag 1 februari, 2024 Photo

Renault levert de nieuwe Master E-Tech electric met keuze uit twee batterijvarianten. De actieradius tot 460 kilometer (WLTP) geldt voor de versie met de 87 kWh-batterij en een elektromotor van 105 kW (143 pk) en 300 Nm. Daarnaast is er een versie met een 40 kWh-batterij, een actieradius tot circa 200 kilometer.

De gekozen batterijvariant heeft verder geen invloed op het laadvermogen, benadrukt Renault. Hij heeft een laadvermogen tot 1.625 kg, een trekgewicht van 2.500 kg en een maximum toegestaan totaalgewicht tot 4 ton. Het model mag bestuurd worden met een B-rijbewijs. Mede dankzij het warmtebeheersysteem van de batterij blijft het energieverbruik beperkt tot 21 kWh/100 km (WLTP) voor de versie met de 87 kWh-batterij. Volgens Renault heeft deze nieuwe Master een 27% lager energieverbruik vergeleken met zijn voorganger.

Tevens is de 87 kWh-versie van de Master E-Tech electric geschikt voor snelladen (DC) met vermogens tot 130 kW, waarmee in circa 30 minuten 252 kilometer aan rijbereik is bij te laden. Laden bij een publiek AC-laadpunt kan met een vermogen van 22 kW, waarmee de batterij in minder dan 4 uur van 10 tot 100% is op te laden.

De elektrisch aangedreven versies van de nieuwe Renault Master worden beschikbaar met functies voor Vehicle-to-Load (V2L) en Vehicle-to-Grid (V2G). Via stopcontacten in de cabine en laadruimte kunnen adapters voor elektrisch gereedschap, computers en andere apparaten worden aangesloten. Tevens kunnen op maat gemaakte voorzieningen (zoals een koelinstallatie, automatische achterdeuren, extra verwarming of airco) direct van stroom worden voorzien door de aandrijfbatterij.

Daarnaast kan ook energie uit de batterij worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet via een bidirectionele lader (V2G), bijvoorbeeld om het elektriciteitsnet te helpen stabiliseren tijdens piekuren. De levering van de nieuwe Renault Master E-Tech electric start voor de zomer.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Renault Master E-Tech