Lancia met de nieuwe elektrische Ypsilon terug op de markt

donderdag 15 februari, 2024 Photo

Lancia is terug van weggeweest! Het iconische merk is door moederbedrijf Stellantis nieuw leven ingeblazen en deze Ypsilon, een EV uit het B-segment, bijt de spits af van de in totaal 3 EV’s die de komende jaren het licht moeten gaan zien. Deze zomer komt de Ypsilon op de markt komen, prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Het is zeker een aparte verschijning, deze Ypsilon. Onderhuids wordt er ruimschoots geput uit de voorraadkasten van Stellantis, waarbij De Ypsilon veel specs heeft van de e-Corsa en Peugeot e-208. Maar Lancia moet (weer) een premiummerk worden, een designpak zeg maar. Voor de introductie-versie is de samenwerking opgezocht met de bekende Italiaanse meubelmaker Cassina. Het moet een authentieke ‘Lancia-huiskamer’ uitstralen, compleet een soort multifunctionele koffietafel (een ‘tavolino’ van Cassina) dat mogelijkheid biedt om de smartphone op te laden.

Nederland bijt samen met België de spits af van markten waar de auto verkocht gaat worden. Frankrijk en Spanje volgen en Duitsland volgt in 2025. Lancia wil 50 procent van de verkopen online late plaatsvinden. In Nederland zijn er 6 fysieke dealers waar de auto te bewonderen zal zijn.

De elektrische Ypsilon krijgt de krachtbron van de Opel Corsa Electric en de Peugeot e-208 en is goed voor 156 pk/260 Nm. Een batterij van 51 kWh maakt een WLTP actieradius van maximaal 403 km.

De nieuwe multifunctionele ‘tavolino’ van Cassina (zeg maar koffietafel), voor het eerst toegepast in een auto, biedt de mogelijkheid om de smartphone op te laden

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Lancia