Vernieuwde VW Golf plug-in hybride moet elektrisch 125 km ver komen

dinsdag 7 mei, 2024 Photo

De vernieuwde Golf komt in juli op de markt en is te bestellen met viercilinder TSI- en eTSI-motoren, maar later dit jaar ook met de nieuwste plug-in hybridetechnologie. Daarmee moet hij elektrisch 125 km ver komen, zo’n beetje het dubbele als de eerdere PHEV.

Deze Golf eHybrid heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en de sportieve Golf GTE zelfs 200 kW/272 pk. Bij beide PHEV-aandrijflijnen is een 19,7 kWh accu ingrepen. Daarmee is een elektrische range tot circa 125 km (WLTP) mogelijk. De nieuwe accu is bovendien snel te laden met 40 kW. De automatische zestraps DSG-transmissie is standaard op elke Golf met plug-in hybridetechnologie.

Wat uiterlijk betreft is het goed zoeken naar de verschillen met de vorige Golf – hij heeft in ieder geval een strakkere neus en een opgefrist interieur. Deze achtste generatie wordt ook weer geleverd als vijfdeurs hatchback en als ruime Variant.

DE Golf krijgt Volkswagen’s nieuwste infotainmentsysteem met een groot 12,9 inch (32,8 cm), centraal geplaatst infotainmentscherm met handige, verlichte touchsliders voor onder meer het instellen van de temperatuur en het geluidsvolume. Veel functies zijn via de IDA spraakassistent ook te bedienen met natuurlijk spraakgebruik. Dankzij ChatGPT-integratie is het zelfs mogelijk om via de spraakassistent antwoord te krijgen op vragen over uiteenlopende onderwerpen.

De vernieuwde Golf is er in eerste instantie met keuze uit vier viercilinder turbomotoren. Allereerst is er de 1.5 TSI met naar wens 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk (beide met een handgeschakelde zesversnellingsbak). Daarnaast zijn er twee 48 Volt mild-hybrideversies van de 1.5 eTSI, met 85 kW/116 pk en 110 kW/150 pk, die beide standaard zijn gekoppeld aan de automatische 7-traps DSG-transmissie.

Wat prijzen betreft: de instapper is er vanaf 34.990 euro. De plug-in komt eerst als feestelijke ‘50 Edition’ op de markt – de Golf viert zijn vijftigste verjaardag dit jaar – en staat voor 44.490 euro in de prijslijst. De snellere Golf GTE is er vanaf 49.990 euro.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Volkswagen Golf