Leapmotor komt (onder de vlag van Stellantis) nog dit jaar naar Nederland

woensdag 15 mei, 2024 Photo

Stellantis heeft zich vorig jaar ingekocht in de Chinese elektrische autobouwer Leapmotor en gezamenlijk brengen ze nu twee modellen naar Europa, waaronder Nederland. De T03 en C10 moeten we als ‘aanvullend’ zien op het bestaande elektrische aanbod van Stellantis.

De twee modellen bieden ook meer betaalbare mobiliteitsoplossingen, zoals het persbericht stelt. Het grote voordeel van de samenwerking is dat het Chinese merk gebruik kan maken van het enorme distributiekanaal van Stellantis. Vanaf september dit jaar moeten de auto’s te koop staan in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal, België, Griekenland en Roemenië.

Leapmotor is sinds 2015 actief op haar Chinese thuismarkt; het geldt daar als kleinere speler. Het model C10 dat nu Europa aandoet is het eerste wereldwijde product van de fabrikant. Het is een volledig uitgeruste gezinsauto uit het D-segment en heeft een WLTP-bereik van 420 km en een E-NCAP-beoordeling van 5 sterren. Bij de French Design Awards (FDA) viel hij onlangs in de prijzen.

De Leapmotor T03 is een kleine vijfdeurs stadsauto uit het A-segment (maar met een binnenruimte uit het B-segment, aldys Leasemotor zelf) en heeft een WLTP-actieradius van 265 km. Prijzen van de auto’s zijn nog niet bekend gemaakt.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Leapmotor, Stellantis