Drives… Renault Espace: de TGV voor de weg

zondag 20 september, 2015 Photo

De moeder aller MPV’s gaat tegenwoordig niet meer als MPV door het leven. Is dat erg? Zeker niet. De tijd van de veredelde busjes lijkt voorbij, welkom stoere crossover. Voor veel trouwen Espace-adepten was het wellicht even wennen toen zij de eerste schetsen van de nieuwe Espace onder ogen kregen. Hoewel een kwestie van smaak, zijn de looks van deze nieuwe volgens velen uitermate geslaagd. En let wel: hoewel minder hoog, heeft de Espace anno 2015 ook weer niet heel veel aan ruimte ingeboet. Daar kom je al snel achter als je eenmaal de auto instapt. Een bekend autotijdschrift noemde de auto al snel de TGV voor op de weg. En als de Fransen iets goed kunnen, is het wel mooie TGV’s bouwen.

Imposante verschijning

De nieuwe Espace is duidelijk geklommen in aanzien. Het is een uiterst chique verschijning geworden, helemaal de Initiaal Paris-uitvoering waarmee de redactie een weekje mocht toeren. Vanuit alle hoeken is de auto een imposante verschijning, dat komt deels ook omdat de auto hoog op de poten staat en standaard over lekker grote wielen en wielkasten beschikt.

Uiterst soepel de bocht om

De verschillende rijmodi van de auto (sport, luxe, etc), kan je mooi aanpassen aan de gemoedstoestand, hoewel je natuurlijk geen uitermate sportieve prestaties moet verwachten. Ook al wordt het geluid in sportstand elektronisch sportief gemaakt. Voor puristen een gruwel, wij konden het wel waarderen. Maar in alle gevallen ga je met deze grote auto uiterst soepel de bocht om. En de motor? Daar zijn er meerdere uitvoeringen van maar allen zijn ze 1.6 liter groot. Dat houdt het verbruik goed in toom. De bijtelling bedraagt in 2015 en 2016 nog 25%, daarna 22%. Maar omdat de CO2-uitstoot voor zo’n grote auto redelijk beperkt blijft (vanaf 116 gram) zal dat de consumentenprijs in ieder geval niet opvoeren.

Prijzen vanaf: 42.990,- euro

Categorie: Drive
Labels: Renault