De zuinigste nieuwste in het B-segment….

woensdag 5 april, 2017 Photo

Volgens de ANWB is de hybride Toyota Yaris de zuinigste nieuwkomer van het moment. Daarnaast krijgt de Yaris standaard de actieve veiligheidsuitrusting Toyota Safety Sense, uniek is in zijn klasse.

De vanafprijs van de Yaris is 14.495 euro. De hybrideversie kan bovendien tot 50 procent van de tijd elektrisch rijden. Zonder opladen.

Volgens Toyota’s designcenter ED2 in Zuid-Frankrijk toont de nieuwe Yaris meer lef, met dank ook aan de vier nieuwe Bi-Tone-uitvoeringen met chique zwart dak en zwarte raamstijlen. In het interieur ligt de focus op een modernere look met nieuwe materialen en een verbeterde ergonomie.

Toyota levert de Yaris met een nieuwe 1,5-liter VVT-iE viercilinder benzinemotor. Die vervangt de huidige 1.3-liter. Ondanks het grotere slagvolume is de nieuwe motor tot 12 procent zuiniger en 10 procent krachtiger. Verder is de CO2-uitstoot lager door gebruik te maken van elementen uit Toyota’s hybride technologie zoals uitlaatgascirculatie en de toepassing van de Otto- en een Atkinson-cyclus.

Hoe zuinig de Yaris met nieuwe 1,5-liter benzinemotor ook is, de zuinigste Yaris blijft de Yaris Hybrid. Een hybride aandrijflijn is uniek in het B-segment. Volgens de Top 10 Zuinige auto’s van de ANWB is hij in de praktijk zelfs zuiniger dan A-segmentauto’s (benzine) en bovendien de zuinigste auto in zijn categorie. Zijn lage CO2-uitstoot vanaf 75 gr/km is nog altijd best-in-class.

Toyota wist de Yaris Hybrid, die in Nederland bijna 60 procent van de verkopen voor zijn rekening neemt, stiller te maken door aanpassingen aan motorsteunen en schokdempers. De elektrische stuurbekrachtiging geeft meer gevoel en reageert directer.

Daarnaast heet de auto ook een van de veiligste in zijn klasse te zijn. Alle versies worden standaard uitgerust met de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense. Dit omvat Pre Crash Safety System met Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Automatic High Beam en Road Sign Assist.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Toyota