Toyota Prius Plug-in Hybrid met zonnepanalen thuis én op de auto

woensdag 3 mei, 2017 Photo

Toyota is een samenwerking aangegaan met OpdeZon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 100% duurzaam elektrisch rijden op zonne-energie. Dankzij diverse subsidies is deze volledig duurzame oplaadmogelijkheid van de Prius Plug-in Hybrid vooral zeer interessant voor ondernemers, zegt Toyota. De elektrische actieradius bedraagt 50 kilometer (praktijkverbruik) waardoor menig woon-werkverkeer volledig elektrisch kan.

Op het dak van de woning van degene die een nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid aanschaft en kiest voor het OpdeZon-pakket, monteert OpdeZon zonnepanelen waarmee voldoende energie kan worden opgewekt om alle elektrische kilometers volledig op zonne-energie af te leggen. Ook regelt het bedrijf een omvormer en past het indien nodig de meterkast aan. Middels het aangebrachte laadpunt kan de Prius Plug-in Hybrid vervolgens met de zelf opgewekte zonne-energie worden opgeladen en volledig duurzaam de weg op.

‘Zero emission’ op groene energie De Prius Plug-in Hybrid kan tot een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden op basis van het praktijkverbruik met een maximumsnelheid van 135 km/u. Dit betekent dat de gemiddelde woon-werkafstand volledig elektrisch kan worden afgelegd – mits de batterij bij vertrek helemaal is opgeladen. En indien de klant kiest voor de unieke oplaadmogelijkheid van OpdeZon, gebeurt dit ook nog eens op duurzame energie en is de Prius Plug-in Hybrid in EV-mode met recht een ‘zero emission’-auto.

Investering in minder dan 4 jaar terugverdiend

Rijden OpdeZon, inclusief zonnepanelen en een laadpunt, is voor ondernemers al mogelijk met een netto-investering vanaf 2.500 euro. Hierbij is rekening gehouden met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en aftrek van afschrijving. Deze investering is al in krap vier jaar tijd terug te verdienen. En om deze periode nog korter te maken, investeert Toyota bij de aanschaf van een nieuwe Prius Plug-in Hybrid mee middels een innovatiebonus van 1.000 euro inclusief btw.

Schoonste benzineauto op de weg De Prius Plug-in Hybrid is, met een gemiddelde CO2-uitstoot van 22 gr/km, momenteel een van de schoonste benzineauto’s op de weg. Vorige maand werd hij nog uitgeroepen tot World Green Car van 2017. Als de batterij leeg is, fungeert de Toyota als een echte hybride dankzij de innovatieve aandrijflijn met 1,8-liter benzinemotor en krachtige elektromotor, samen goed voor 90 kW/122 pk en een zeer laag brandstofverbruik van slechts 1,0 l/100 km gemiddeld volgens de geldende norm. De auto valt niet stil vanwege een lege batterij zoals bij elektrische auto’s kan gebeuren (‘range anxiety’). Ondernemers profiteren sowieso van de Milieu-investeringsaftrek (MIA, 27% van max. 35.000 euro). Hierbij loopt het voordeel op tot maximaal 4.941 euro.

‘Solar Roof’

Uniek van de Prius Plug-in Hybrid is het optionele ‘Solar Roof’, een zonnepaneel op het dak van de auto. Hiermee kan de auto bij stilstand de batterij opladen en tijdens het rijden energie opwekken om stroomverbruikers zoals de airconditioning te laten functioneren. Dankzij het ‘Solar Roof’ kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer ‘gratis’ rijden. Prijzen De prijzen van de Toyota Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 37.995 euro. De auto staat vanaf mei in de showroom.

 

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Toyota, Toyota Prius