Elektrische Jaguar I-PACE laadt binnen 45 minuten op

woensdag 31 januari, 2018 Photo

Jaguars volledig elektrisch aangedreven I-PACE belooft zowel snelle prestaties als snel laden. Het is mogelijk om de accu binnen 45 minuten op te laden met een 100 kW-lader. De Jaguar wordt onthuld in een wereldwijd te bekijken live-uitzending op 1 maart 2018 vanaf 19.00 uur. Zijn publieksdebuut maakt de I-PACE vervolgens op 6 maart 2018 op de Autosalon van Genève.

De Jaguar I-PACE is onlangs getest onder extreme omstandigheden, op allerlei soorten ondergrond. De auto is bestand tegen de arctische omstandigheden in en rond Jaguar Land Rovers testcentrum in het Zweedse Arjeplog, waar winterse temperaturen tot wel -40 °C voorkomen. Beelden van de tests zijn te hier te zien.

De berijders van de Jaguar I-PACE kunnen voorafgaand aan de reis de accu van de auto opladen aan het hoofdstroomnetwerk en tegelijk het interieur van de auto op temperatuur brengen. Dit zogenoemde ‘pre-conditioning’ als de auto nog aan de laadkabel staat, bespaart het stroomgebruik uit de accu dat de actieradius ten goede moet komen. Het instellen van de gewenste laad- en pre-conditioning-tijdschema’s kan zowel in de auto met het geïntegreerde InControl-system worden gedaan als op afstand met de smartphone-app. Het is even eenvoudig als het instellen van een wekker, aldus Jaguar.

Eerder presenteerde Jaguar de I-PACE aan Nederlandse fleetowners op de Zuid-as in Amsterdam. Er kon nog niet mee worden gereden. Fleetmanagers kijken in ieder geval uit naar dit ‘alternatief voor de Tesla’. Over belangstelling vanuit de zakelijke markt heeft Jaguar sowieso niet te klagen, meldde onlangs fleet & business directeur Guido Pot van Jaguar Land Rover Nederland tegenover TrendsinAutoleasing tijdens een middag waar het gehele Jaguar en Land Rover gamma aan de zakelijke markt werd voorgesteld.

De I-PACE is vanaf 1 maart te bestellen. Dan worden ook de prijzen bekendgemaakt, vermoedelijk wordt de vanafprijs zo’n 82.000 euro.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Jaguar I-PACE, Jaguar Land Rover