Hyundai KONA Electric komt 470 echte kilometers ver

vrijdag 9 februari, 2018 Photo

Hyundai presenteert op 27 februari officieel de nieuwe, volledig elektrische compacte SUV, de KONA. In de zomer wordt de auto leverbaar, de Nederlandse importeur licht alvast een tipje van de sluier op. Zoals over de actieradius: 470 kilometer volgens WLTP.

De KONA is volgens Hyundai de eerste volledig elektrische SUV die in Europa wordt gelanceerd. Hij komt er in twee varianten, waarvan de sterkste versie dus een actieradius heeft van 470 kilometer (volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen). Verantwoordelijk hiervoor is een 64,2 kWh accu die thuis met 1 fase en 7,2 kW kan worden geladen (10 uur). Aan de snellader wordt de auto in een half uur voor 80 procent opgeladen.

Henk Meiborg van Emodz verwacht dat er dit jaar zo’n ‘bescheiden’ 1500 auto’s naar Nederland komen. Volgend jaar moeten dat er 19.000 worden. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar Meiborg verwacht dat ze onder de 50.000 euro blijven. Dan geldt volgend jaar de volle korting op de bijtelling. De versie van de KONA Electric met de kleinere accu van 39,2 kWh zou niet meer dan 42.000 moeten gaan kosten.

Overigens komt dochter KIA met een vol-elektrische KIA Niro. Samen met Hyundai verwacht men meer dan 100.000 van deze auto’s in 2019 te gaan produceren.

Op de KONA komen, volgens Hyundai, een breed scala aan gemaks- en connectiviteitsfuncties, evenals actieve veiligheids- en rijhulptechnologieën. De Koreaanse fabrikant lanceerde al eerder de Hyundai IONIC, die als enige auto ter wereld verkrijgbaar is met een keuze uit drie elektrische aandrijfsystemen: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Hyundai, Hyundai KONA Electric