100% elektrische Audi e-tron nu te reserveren

donderdag 22 maart, 2018 Photo

De Audi e-tron, de eerste 100% elektrisch aangedreven auto van Audi, is vanaf nu te reserveren. Geïnteresseerden die overgaan tot reservering, krijgen het recht om als een van de eersten de daadwerkelijke bestelling te plaatsen. Maar de levering begint pas volgend jaar.

De elektrisch aangedreven Audi e-tron is zijn laatste testfase ingegaan, meldt Audi in het persbericht. Op de onlangs gehouden autoshow van Genève toonde het Duitse merk een vrijwel productierijp, gecamoufleerd prototype. De productieversie van de Audi e-tron is een premium SUV die plaats biedt aan vijf personen en bagage. Hij heeft een accupakket met een grote capaciteit en is geschikt voor snelladen. De auto is standaard voorzien van quattro vierwielaandrijving.

De indicatieve vanafprijs voor de Nederlandse markt bedraagt 82.500 euro (inclusief BTW en advieskosten rijklaarmaken). Om geïnteresseerden de kans te geven snel te kunnen bestellen, start Audi een reserveringsproces via de speciale reserveringssite. Potentiële klanten die zich hier registeren en een reserveringsbedrag van € 2.000 voldoen, komen in aanmerking om als een van de eersten de daadwerkelijke bestelling voor een Audi e-tron te plaatsen.

Geleverd wordt de auto vanaf begin 2019. Het jaar dat de Tesla-taks in werking treedt; de 4 procent bijtelling geldt dan alleen voor de eerste 50.000 euro. Voor alles daarboven moet de volle pond bijtelling worden betaald. Concurrent Jaguar I-Pace, vanaf zo’n 80 mille, heeft het wat dat betreft gunstiger aangepakt. Die auto komt nog niet jaar beschikbaar en kan dus fiscaal optimaal profiteren.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Audi, Audi e-tron