Kia onthult eerste foto’s van volledig elektrische Niro

dinsdag 8 mei, 2018 Photo

Kia heeft de eerste foto’s van de volledig elektrische Niro EV gepresenteerd. De auto beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar en is straks te bestellen in een Mid Range of Long Range uitvoering.

De nieuwe Kia Niro EV is één van de eerste volledig elektrische crossovers in Europa. De auto is ontworpen door de designcentra van Kia in Californië en Namyang in Korea. Het design is geïnspireerd op de Niro EV Concept, die Kia tijdens de 2018-editie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begin dit jaar presenteerde. Het productiemodel heeft een aantal bijzondere kenmerken, zoals de exclusieve grille, futuristische luchtinlaten en pijlvormige LED-dagrijverlichting. De toelopende vorm van de raampartij van de auto moet het ranke profiel benadrukken van de Niro EV en de dik aangezette wielkasten.

Keuze uit twee accupakketten

De Niro EV heeft een volledig elektrische aandrijflijn met onderdelen die specifiek voor deze elektrische crossover zijn ontwikkeld. Er is straks keuze uit twee accupakketten: Mid Range en Long Range. Het lithium-ion-polymeer accupakket van de Long Range-uitvoering heeft een capaciteit van 64 kWh en geeft de Niro EV een actieradius van ruim 450 WLTP kilometers op één acculading. De 39,2 kWh-accu in de Mid Range-versie heeft een eveneens actieradius van ruim 300 kilometer.

De Niro EV wordt straks verkocht met zeven jaar garantie – een termijn die geen enkele producent van volledig elektrische auto’s in Europa biedt, benadrukt de autofabrikant. Meer informatie over de aandrijflijn en over de prijzen maakt Kia binnenkort bekend.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Kia, Kia Niro EV