Elektrische Hyundai KONA vanaf 39.195 euro

woensdag 20 juni, 2018 Photo

Hyundai heeft de prijzen bekendgemaakt van de volledig elektrische KONA die vanaf eind augustus in Nederland te koop en te leasen is (4 procent bijtelling!). De prijzen beginnen bij ruim 39 mille, de duurdere versie die als eerste te bestellen is kost zo’n 45 mille.

De actieradius van de KONA moet op 482 échte kilometers uitkomen. Dat is althans voor de versie met de meest krachtige batterij (64kWh). De goedkopere 40 kWh-versie volgt later. De topversie die nu als eerste in Nederland komt, de KONA Electric Premium (44.995,- euro), wordt aangedreven door een 204 pk (150 kW) en 395 Nm sterke elektromotor. De 0-100 sprint neemt 7,6 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 167 km/uur.

Hyundai heeft gekozen voor een lithium-ion-polymeerbatterij in plaats van een conventionele nikkelmetaalhybridebatterij vanwege de efficiënte ontlaad- en oplaadcapaciteiten en de prestaties van een lithium-ion-polymeerbatterij. Met een 100 kW snellader is de lithium-ion-polymeerbatterij na 54 minuten al voor 80 procent opgeladen. Met de 7,2 kW on board-oplader neemt opladen van de long-range-batterij ongeveer 9 uur en 35 minuten in beslag.

Volgens Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland, is de KONA Electric de gedroomde elektrisch aangedreven auto. “Geen andere betaalbare elektrische auto onder de € 40.000,- biedt immers zoveel gemak, comfort en functionaliteit als de Hyundai KONA Electric.”

Wat fiscale douceurtjes betreft: de KONA komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De auto is ook vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2020. Bijtelling voor zakelijk rijders is 4 procent.

Enkele bijzondere technische snufjes zijn de warmtepomp en de batterijverwarming. Elektrisch aangedreven voertuigen produceren niet genoeg thermische energie om het interieur van het voertuig voldoende te verwarmen. Door in plaats van een conventionele elektrische verwarming (met een stroomverbruik van 3,9 kW) een warmtepompsysteem (met stroomverbruik van 1,75 kW) te gebruiken, wordt het energieverbruik 55 procent verlaagd. Ook is de auto uitgerust met een Battery Heater (batterijverwarming) om de accu’s op een optimale temperatuur te houden zodat ze langer meegaan.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hyundai, Hyundai KONA Electric