Volledig elektrische MINI vanaf 2019 op de markt

vrijdag 13 juli, 2018 Photo

Het wordt de eerste op grote schaal geproduceerde volledig elektrische MINI in de geschiedenis. De auto moet in de loop van 2019 worden gepresenteerd. De fabrikant laat momenteel een tweetal ‘designschetsen’ zien, maar eerder werden al foto’s van een conceptstudie van de MINI E getoond. In de toekomst komen alle elektrisch aangedreven producten van het merk MINI samen onder de noemer ‘MINI Electric’.

MINI presenteert de eerste designschetsen tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 12 tot 15 juli plaatsvindt op het Zuid-Engelse landgoed Goodwood. De MINI stand biedt bezoekers van dit evenement de gelegenheid om de MINI Electric Concept van dichtbij te ervaren. Dit studiemodel is ontworpen voor gebruik in stedelijk gebied en moet een beeld geven van hoe elektrische mobiliteit ingezet kan worden voor dagelijks gebruik.

Dit wiel is direct overgenomen van de MINI Electric Concept – in 2017 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt – en verschijnt ook op het productiemodel

BMW Group kondigde in 2017 de ontwikkeling aan van een volledig elektrisch aangedreven productiemodel. In 2019 vindt de marktintroductie plaats, exact zestig jaar na de introductie van de klassieke Mini. Het nieuwe volledig elektrische model moet voldoen aan alle typerende kenmerken van een MINI: hij is compact, wendbaar en ideaal voor dagelijks gebruik.

De fabrikant zegt sinds 2008 meer dan zeshonderd exemplaren van de MINI E wereldwijd te hebben ingezet om een beeld te krijgen van het rijden met volledig elektrische auto’s. De opgedane kennis is vervolgens benut bij de ontwikkeling van de huidige BMW i3.

 

 

De schetsen geven een eerste beeld van de grille. De hexagonale vorm is een kenmerkend MINI designelement, maar de uitvoering is compleet nieuw. Achter de grille ontbreekt de radiator

MINI produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische driedeurs in de fabrieken in Dingolfing en Landshut, in Beieren, Duitsland. Deze fabrieken vormen de competentiecentra voor elektrische mobiliteit binnen het productienetwerk van de BMW Group. De volledige elektrische MINI wordt vervolgens niet gebouwd bij het Nederlandse Nedcar maar in de MINI-fabriek in Oxford, Groot-Brittannië. Dit is de hoofdproductielocatie voor de MINI driedeurs.

De MINI Electric Concept zoals in 2017 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt

Categorie: Leasetoppers
Labels: MINI