Nieuwe Toyota Auris wordt Toyota Corolla

woensdag 29 augustus, 2018 Photo

De Toyota Auris gaat vanaf de introductie van het nieuwe model door als Corolla, volgens de Japanse fabrikant een ‘iconische’ naam. De naamwisseling is het gevolg van een harmonisatie van het modelaanbod. Na 12 jaar valt dus het doek voor de naam Auris.

De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports beleeft op de komende Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018) zijn wereldpremière. Begin maart maakte Toyota al het een en ander bekend over wat toen nog de nieuwe Auris werd genoemd. Het model moet een nieuw tijdperk inluiden voor Toyota, stelt het persbericht. De Corolla wordt als eerste gebouwd op het nieuwe platform, het zogenaamde TNGA-voertuigplatform dat de drie huidige platforms wereldwijd vervangt. Het moet zich onderscheiden door een laag zwaartepunt, wat een uitgebalanceerd rijgedrag oplevert.

Ook komen er voor het eerst twee verschillende hybride aandrijflijnen voor de Corolla.

De Corolla mag in Nederland als naam dan weer gaan voorkomen, wereldwijd is de verkoop van deze auto altijd doorgegaan. Het is met wereldwijd ruim 45 miljoen verkochte exemplaren zelfs het bestverkopende model ter wereld.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Toyota, Toyota Auris, Toyota Corolla