BMW toont nieuwe 3-serie, maart 2019 in de showroom

dinsdag 2 oktober, 2018 Photo

Op de Mondial de l’Automobile in Parijs toont BMW momenteel de nieuwe 3-serie sedan. De auto moet sportiever zijn dan zijn voorganger, hij beschikt over een nieuwe ‘designtaal’ en krijgt nieuwe technologie mee aan boord. Waaronder een ‘digital key’ zodat de auto te starten is met de smartphone.

Vandaag 2 oktober is de première van de auto, vanaf 9 maart volgend jaar staat die in de showroom. Binnenkort gaan de bestelboeken al open. Tijdens de marktintroductie zijn er zes motorvarianten leverbaar. Er is keuze uit viercilinder benzine- en dieselmotoren en een zescilinder dieselmotor met een vermogensbereik van 110 kW (150 pk) tot 195 kW (265 pk). Later volgt er ook een plug-in hybride.

De nieuwe 3 is ook ruimer dan zijn voorganger. Er is volgens BMW meer schouder- en elleboogvrijheid voorin, het zicht achteruit is sterk verbeterd en de achterpassagiers hebben meer beenruimte. De bagageruimte is 480 liter groot. De aerodynamica van de auto is eveneens verbeterd van 0,26 naar 0,23 Cw.

Maar veel aandacht dus voor ‘connected’ technologie. In de auto kan de bestuurder communiceren (via spraak) met de zogenaamde ‘Intelligent Personal Assistent’ waarbij integratie van extra digitale diensten mogelijk is. In Connected Drive kunnen waarschuwingen voor gevaren worden gedeeld met andere BMW-voertuigen. Software- en navigatiekaartupdates verlopen ‘over the air’. BMW Digital Key maakt het mogelijk om toegang tot het voertuig te krijgen en het voertuig te starten via de smartphone.

Categorie: Leasetoppers
Labels: BMW, BMW 3-serie