Nissan verkoopt elke tien minuten in Europa een LEAF

dinsdag 9 oktober, 2018 Photo

De nieuwe Nissan LEAF is een jaar na zijn introductie de bestverkochte elektrische auto van Europa. Met 26.000 verkochte exemplaren blijkt de LEAF ook aantrekkelijk voor automobilisten die overstappen naar elektrische mobiliteit, stelt Nissan.

De introductie van de nieuwe Nissan LEAF vorig jaar heeft gezorgd voor een sterke toename van de verkoop in Europa, vooral in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In elke van de eerste acht maanden van dit jaar stond de Nissan LEAF aan de top van de verkoopranglijsten van elektrische auto’s. Gemiddeld werd in Europa elke tien minuten een nieuwe LEAF verkocht. In Noorwegen is de Nissan LEAF dit jaar zelfs uitgegroeid tot de bestverkochte personenauto – waarmee het model dus niet alleen alle elektrische auto’s, maar ook alle auto’s met verbrandingsmotor heeft overtroffen.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven stappen over op elektrische mobiliteit. Inmiddels zijn al meer dan achtduizend nieuwe Nissans LEAF geleverd aan wagenparkbeheerders van bedrijven overal in Europa, stelt Nissan.

Gareth Dunsmore, director electric vehicles van Nissan Europe: “Aangezien de vraag naar elektrische voertuigen blijft toenemen, hebben we ervoor gezorgd dat het berijden en bezitten van een nieuwe LEAF bereikbaarder is dan ooit tevoren. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Nissan LEAF hebben we gebruikgemaakt van de feedback van meer dan 100.000 bestaande LEAF-rijders hier in Europa. Reacties als ‘Ik vind de directe trekkracht geweldig… de prestaties zijn geweldig… het e-Pedal maakt rijden heel eenvoudig’ ontvangen we vaak van onze nieuwe klanten. De LEAF is een auto waarin je graag rijdt en die je in het dagelijkse gebruik beslist zeer gaat waarderen. De verkoopcijfers bewijzen dat ook.”

New Nissan LEAF

De Nissan LEAF is wereldwijd leverbaar in 51 markten. De auto heeft al meer dan honderd internationale onderscheidingen ontvangen sinds de introductie van de oorspronkelijke LEAF in 2010. In totaal zijn er 350.000 LEAF’s afgeleverd. Ook de e-NV200, de lichte bedrijfsauto en zevenpersoons personenbus die is gebaseerd op het platform van de LEAF, verkoopt goed in Europa, zegt Nissan.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Nissan Leaf