Nieuwe Range Rover Evoque straks ook met driecilinder PHEV

vrijdag 23 november, 2018 Photo

Land Rover heeft haar nieuwe Range Rover Evoque gepresenteerd. De populaire ‘urban SUV’ (vanaf 55.000 euro) komt er straks ook als plug-in hybride en deze variant kan het volgens de importeur wel eens goed gaan doen in Nederland. De plug-in hybride versie van de Range Rover Sport PHEV is in Nederland, vanwege de lage uitstoot, bijvoorbeeld de goedkoopste uitvoering.

De nieuwe Range Rover Evoque behoudt zijn kenmerkende coupé-achtige design van de originele Range Rover Evoque. De aflopende daklijn en oplopende schouderlijn zijn kenmerkend voor de Range Rover-familie. Hij sluit, volgens de importeur, naadloos aan bij de Range Rover Velar, Range Rover Sport en Range Rover. Ook al vanwege het assortiment hybride-aandrijflijnen.

Die plug-in hybride zal in het WLTP-tijdperk wel eens een comeback kunnen maken in populariteit, denkt Fleet & Business directeur Guido Pot van Jaguar Land Rover Nederland. Door de veel lagere uitstoot vergeleken met de ‘conventionele’ aandrijving scheelt het heel wat BPM. Dat compenseert in sommige segmenten het gebruik van de duurdere techniek. “En aangezien de laadinfrastructuur in Nederland goed op orde is, kan je met deze auto’s flink zuinig rijden. Ook al is er geen fiscale stimulans meer om deze auto’s aan te schaffen.”

Maar die plug-in komt volgend jaar. De mild-hybridevariant van de Evoque is direct leverbaar. Het is de eerste keer dat Land Rover een mild-hybridesysteem verwerkt in een model. Het systeem slaat de energie op die normaal verloren gaat bij het remmen. Een dynamo slaat de energie op in een accu die onder de vloer zit. Bij snelheden tot 17 km/h slaat de motor af wanneer de bestuurder remt. Bij het accelereren ondersteunt de opgeslagen energie de motor om brandstof te besparen. Een stille en efficiënte rijervaring is het resultaat.

Wat is er verder nieuw aan de nieuwe Evoque? De auto heeft in ieder geval meer binnenruimte dan voorheen. Een 20 millimeter langere wielbasis zorgt voor extra beenruimte achterin en meer opbergmogelijkheden in het interieur. Het grotere handschoenenvak en de centrale opbergruimte bieden nu makkelijk plaats aan tablets, handtassen en flessen. De bagageruimte is 10 procent groter en breder dan voorheen (591 liter). Een opgevouwen kinderwagen of een set golfclubs past nu met gemak. Met de achterbank in drie delen neergeklapt, neemt de bagageruimte toe tot 1.383 liter.

De nieuwe Range Rover Evoque is ook de eerste auto ter wereld met Ground View-technologie. Dit maakt de motorkap ‘onzichtbaar’ door via camera’s een beeld te tonen op het Touch Pro Duo systeem- in de auto. Hiermee kan de bestuurder met een zichtveld van 180 graden de voorkant van de auto bekijken. Dit helpt bij het parkeren in krappe plekken, het verkeer in drukke steden of bij terreinrijden. Land Rover liet Ground View-technologie in 2014 voor het eerst zien onder de naam Transparant Bonnet-technologie.

Prijzen van de nieuwe Evoque starten bij 55.000 euro voor de versie met 2.0 liter turbodieselmotor en voorwielaandrijving. Van de vorige versie werden er 775.000 van verkocht, zegt Land Rover.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Jaguar Land Rover, Range Rover Evoque