Ook Ford Focus als SUV / Crossover

vrijdag 7 december, 2018 Photo

Ford brengt zijn middenklasser Focus nu ook als nieuwe crossover: de Focus Active. Het moet het groeiende leger SUV-(lease)rijders bedienen. De auto kan net als zijn ‘normale’ broers uitgerust worden met Ford EcoBoost-benzinemotoren en Ford EcoBlue-dieselmotoren, net als met een trits aan veiligheidsvoorzieningen.

Die laatste systemen werden tijdens de introductie van de ‘gewone’ Focus eerder dit geïntroduceerd. Zo is er Adaptive Cruise Control, nu met verbeterde Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring voor moeiteloos anticiperen op stoppend en startend verkeer. Het Adaptive Front Lighting System van Ford met camera, past van tevoren koplamppatronen aan voor verbeterd zicht, door te letten op bochten in de weg en – voor het eerst in de branche – op verkeersborden. Andere noviteit: Evasive Steering Assist is een nieuwe technologie waarmee bestuurders om stilstaande of langzaam rijdende auto’s heen kunnen rijden om botsingen te helpen voorkomen.

Ook is deze Foncus voor het eerst uitgerust met meerdere rijmodi: slippery (modder, sneeuw, ijs)  en trail (zand, zachte ondergrond). Het doet vermoeden dat de auto ook op onverharde weg zijn mannetje moet staan. Of zoals Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service, Ford Europa, het omschrijft: “De verschillende rijmodi leveren goede prestaties op ruige wegen. Dit maakt de auto geschikt voor gezinnen die graag buiten de gebaande paden gaan.”

In alle nieuwe Focussen is overigens de beenruimte achterin flink verbeterd. Volgens Ford is het in zijn klasse zelfs ongeëvenaard. Meer goed nieuws voor onder andere de achterpassagiers: de nieuwe FordPass Connect-technologie van het ingebouwde modem in de Focus verandert de Active in een mobiele wifi-hotspot, met verbindingsmogelijkheden voor maar liefst 10 apparaten. Het beschikbare draadloze oplaadpad onder het dashboard geeft inzittenden de mogelijkheid hun compatibele smartphone op te laden en onderweg online te blijven.

Ford zegt dat de verkoop van Ford SUV’s in oktober met meer dan 19 procent is gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels is meer dan één op de vijf auto’s die Ford nu verkoopt in Europa een SUV.

De nieuwe Focus is leverbaar vanaf € 23.765. De Focus Active is nu te bestellen vanaf € 27.565.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Ford, Ford Focus