Kia bereikt top 5 positie dankzij zakelijke markt

dinsdag 15 januari, 2019 Photo

Het Koreaanse Kia is doorgestoten tot de top vijf bestverkochte merken in Nederland. Particulieren wisten de ‘value for money’ modellen al langer te vinden, maar succes op de zakelijke markt dankzij ‘duurzame’ modellen als de Kia Niro Hybrid en, meer recent, de volledig elektrische e-Niro, leiden nu tot een record marktaandeel van 5,9 procent.

Van de Kia e-Niro zijn er meer dan 3.000 reserveringen geplaatst, meldt de importeur. Deze vol-elektrische Kia heeft in 2019 geen last van de zogenaamde Tesla-taks; de crossover is er onder de 50 mille. Van de hybride versie van de Niro zijn er, volgens Kia Nederland, zo’n 10.000 stuks over de toonbank gegaan. De auto, die er ook is als plug-in hybride versie, is twee jaar op rij de bestverkochte hybride auto van Nederland.

3000 bestellingen voor de Kia e-Niro

Het merk verwacht dit jaar ook veel van de nieuwe ProCeed, die aan het eind van dit kwartaal op de markt verschijnt. Het is, volgens de ronkende persberichtentaal, de eerste mainstream shooting brake in het C-segment. De Kia ProCeed, met een vanafprijs van zo’n 31 mille, is leverbaar met keuze uit vier motoren, waaronder ook een Euro6 dieselmotor die moet voldoen aan de strengste diesel-uitstootnormen.

De ‘gewone’ Ceed, vorige doorgedrongen tot een van de finalisten van de auto van het jaar verkiezing, viel afgelopen zomer in de smaak bij het Ministerie van Defensie. Die kocht er 217 van. Voor Kia een primeur om dienstauto’s te leveren aan de Staat der Nederlanden.

Kia heeft ook de Optima Sprtswagon Plug-in Hybrid vernieuwd. De 62 km elektrische actieradius levert een gecombineerde CO2-uitstoot op van 33 g/km

“We zijn ongelofelijk trots dat we in de Nederlandse verkoopstatistieken in de top 5 eindigen. Dit is de positie die Kia voor de middellange termijn ambieert”, zegt Sjoerd Knipping, Commercieel Directeur Kia Motors Nederland B.V. “Er zitten nog meer mooie producten van Kia in de pijplijn om de groei op de zakelijke markt te continueren. Niet alleen de nieuwe generatie Ceed en Ceed Sportswagon – de meest Europese Kia-modellen ooit – gaan voor verdere groei zorgen, maar ook de Kia Niro EV zal het succes van Kia in Nederland een impuls geven.”

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia