DS opent orderboeken voor elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE

vrijdag 15 februari, 2019 Photo

De eerste orders zijn volgens de Nederlandse importeur van Citroën/DS al binnen, eind dit jaar komt de auto beschikbaar. De volledig elektrische DS, het ‘luxemerk’ van Citroën, mag waarschijnlijk op warme belangstelling rekenen van zakelijke rijders, zoals alle 100% EV’s dat tegenwoordig doen.

De auto komt volgens DS zo’n 300 kilometer ver op één acculading, volgens WLTP-cyclus. Maar wellicht belangrijker: volledig opladen duurt 5,5 uur, voor 80% snelladen een half uur. Er is een actief koelsysteem voor de accu voor ultrasnel laden tot 100 kW. De auto is bovendien uitgerust met een warmtepomp van de nieuwste generatie waarmee de temperatuur in het interieur wordt geregeld. Het motovermogen bedraag 136 pk (topsnelheid 150 km/h). Overige (technische) specificaties en prijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt. Maar verwacht een (vanaf) prijskaart van zo’n 37.000 euro (lease: 450 euro per maand), in ieder geval onder de cataloguswaarde van 50 k wat betekent dat leaserijders nooit meer dan 4% bijtelling hoeven af te rekenen, mits de auto uiterlijk in 2020 op kenteken wordt gezet.

De ‘gewone’ DS 3 CROSSBACK is er vanaf zo’n 30 mille. De nieuwe DS3 wordt op een nieuw platform geproduceerd en kent enkele bijzonderheden. Zo zijn er de koplampen met DS MATRIX LED VISION waarbij er altijd met grootlicht gereden kan worden zonder andere weggebruikers te verblinden. Ook zijn er verzonken portiergrepen die automatisch uitschuiven en een volledig digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Citroen, DS 3 Crossback E-Tense