Wereldpremière Mazda CX-30; tussen CX-3 en CX-5 in

dinsdag 5 maart, 2019 Photo

Mazda heeft op de Autosalon van Geneve het doek getrokken van de nieuwe Mazda CX-30. Deze nieuwe compacte crossover SUV is gepositioneerd tussen de nog altijd populaire CX-3 en CX-5. De nieuweling zet volgens Mazda het nieuwe tijdperk van Kodo-design en de Skyactiv Technologies voort dat werd ingeluid met de lancering van de nieuwe Mazda3 eind 2018.

Met zijn formaat van 4.395 mm lang, 1.795 mm breed, 1.540 mm hoog en een wielbasis van 2.655 mm betreedt de nieuwe CX-30 een nieuw marktsegment voor Mazda. Het model moet inspelen op de wensen van klanten die het compacte, stadsvriendelijke formaat van de CX-3 willen combineren met de ruimte en het praktisch gebruiksgemak van de CX-5.

De stemming is bij Mazda in ieder geval zelfverzekerd wat betreft dit nieuwe model. “De CX-30 zal een grote stap voorwaarts gaan zetten in het snel groeiende crossover SUV-segment”, voorspelt Ryo Yanagisawa, Chief designer van de Mazda CX-30. “De designers en ingenieurs hebben nauw samengewerkt om met een baanbrekende auto te komen die schijnbaar tegenstrijdige zaken als een ruim interieur, een grote bagageruimte en prachtige proporties verenigt.”

De nieuwe compacte crossover is voorzien van Mazda’s nieuwe generatie Skyactiv-Vehicle Architecture. Samen met slimme technologieën zoals de doorontwikkelde vierwielaandrijving i-Activ, dat samenwerkt met G-Vectoring Control (GVC) om de koppelverdeling tussen de vóór- en achterwielen aan te sturen, moet het zorgen voor een nog sportievere rijbeleving. Het motoren aanbod omvat de nieuwste Skyactiv-motoren, waaronder de Skyactiv-X, de benzinemotor met ‘dieselwaarden’. Tot slot is de nieuwe Mazda CX-30 voorzien van een omvangrijke reeks i-Activsense actieve veiligheidstechnologieën, waartoe nu ook het Driver Monitoring systeem behoort.

De CX-30 komt vlak nadat de nieuwe 3 van Mazda in Nederland voor een ‘fleet & lease’ publiek werd voorgesteld, waar TrendsinAutoleasing bij was.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, Mazda CX-30