Nu online te reserveren: de MINI Electric

dinsdag 2 april, 2019 Photo

Vanaf vandaag kan de eerste volledig elektrische MINI gereserveerd worden. Volgend jaar maart wordt de auto dan ‘naar alle waarschijnlijkheid’ geleverd. Maar er is een overbruggingsaanbod; voor de zakelijke markt zijn daarvoor 100 ‘gewone’ MINI’s 5-deurs beschikbaar.

Lange levertijden zijn in EV-land gebruikelijk, net als het (ongezien) reserveren van elektrische modellen. Pas vanaf volgend jaar 2020 komt daar wellicht verandering in, gezien het flinke aanbod van EV’s wat dan op de markt verschijnt. Waaronder vooral meer betaalbare modellen zoals de huidige Kia e-Niro en Hyundai Kona. De ogen zijn vooral gericht op de marktleider in de zakelijke verkopen: Volkswagen met de ID. Binnenkort kunnen ook daar de eerste exemplaren van worden gereserveerd.

Maar nu is er dus de MINI Electric die vanaf november dit jaar in productie gaat. Voor een aanbetaling van 1.250 euro kan een van de eerste productieplaatsen worden gereserveerd. Wat de specificaties zijn en hoe duur die precies worden, zijn echter nog niet bekend. De fabrikant zegt vandaag alleen dat de MINI Electric naar alle waarschijnlijkheid in maart 2020 in de showroom staat.

Om te wachten ‘in stijl’, zoals MINI dat omschrijft, is er nu een overbruggingsaanbod voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Die eerste krijgt een MINI 5-deurs, waarvan er 100 stuks beschikbaar zijn, en de particulier kan kiezen uit een kekke MINI Cooper 3-deurs (Midnight Black met gele accenten). Daarvan zijn er 50 beschikbaar.

BMW wil in 2025 dertien plug-in hybride modellen en minimaal twaalf volledig elektrische modellen in het gamma hebben. De komende twee jaar verschijnen er naast de MINI Elektric een volledig elektrische BMW iX3, de semi-autonoom rijdende BMW iNext en de BMW i4.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: BMW, MINI